42-годишна майка на две деца загуби всичките си крайници, след

...
42-годишна майка на две деца загуби всичките си крайници, след
Коментари Харесай

Влизаш в болница с грип, излизаш с ампутирани крайници

42-годишна майка на две деца загуби всичките си крака, след затруднения при грип, оповестява Fox News.

Инфекциозно заболяване повалило Кристин Фокс, шеф на гимназия в Охайо, Съединени американски щати, още през март 2020 година След като се почувствала зле, дамата отишла в болница, където ѝ предписали антивирусно лекарство и я изпратили у дома. На идващия ден обаче положението ѝ внезапно се влошило.

" Чувствах се като че ли загивам ", признава тя.

Нейна другарка здравна сестра ѝ измерила кръвното и равнищата на О2 и с терзание открила, че виталните ѝ индикатори са сериозно ниски, поради което я закарала неотложно до болничното заведение.

" След 30 минути ме свързаха към уред за изкуствена вентилация на белите дробове. Казаха ми, че евентуално няма да оцелея ", спомня си Фокс. Грипът на дамата прераснал в бактериална пневмония, която довела до бъбречна и белодробна непълнота.

" Бяха докарали духовник, очаквайки, че няма да изкарам нощта, само че с Божията благосклонност оцелях ",

споделя американката.

Няколко дни по-късно лекарите разкрили, че Фокс е изпаднала в септичен потрес и я сложили в изкуствена кома. За да спрат разпространяването на инфекцията и да спасят живота ѝ, се наложило да ампутират краката ѝ под коленете.

Дни след първата интервенция ръцете на американката също се влошили и две седмици по-късно лекарите отрязали и тях. След интервенцията пациентката била изведена от комата, а три дни по-късно я изключили от вентилатора.

Няколко седмици по-късно тя била изписана от болничното заведение, след което се подложила на два интензивни шестседмични курса физиотерапия. Към днешна дата тя още веднъж се радва на живота, върнала се е на работното си място и върви благодарение на протези.

" Изобщо не употребявам протези за ръце. Научих се да пребивавам без тях - по този начин е по-лесно. Дори карам кола без тях ", признава Кристин.

Тя е безапелационна, че фамилията и учениците ѝ са я стимулирали да продължи напред.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР