42-годишен полицай от Пловдив и 38-годишен собственик на Мерцедес“ се

...
42-годишен полицай от Пловдив и 38-годишен собственик на Мерцедес“ се
Коментари Харесай

Полицай от Пловдив и собственик на Мерцедес на съд за застрахователна измама

42-годишен служител на реда от Пловдив и 38-годишен притежател на „ Мерцедес “ се изправят пред съда за застрахователна машинация.

Двамата са упрекнати и в това, че са склонили различен човек да поеме отговорност за осъществено пътнотранспортно произшествие и с това да заблудят застрахователна компания, която да изплати обезщетение на притежателя на автомобила.

Инцидентът е от 15 декември 2021 година, когато другар на притежателя обръща колата в канавката край с. Поповица. За да избегнат наказателна отговорност служителят на реда поучава да се смени лидера на автомобила, като единствено по този начин притежателят щял да получи застрахователната награда на скъпия автомобил. По закон, в случай че се откри, че е провокирано пътнотранспортно произшествие от водач, използвал алкохола, такава не се изплаща. Така на мястото било заведено друго лице, който пред пристигналите полицейски чиновници поел виновността за пътното произшествие и твърдял, че е управлявал колата.

Впоследствие са били подадени документи в застрахователното сдружение за погашение на застраховката КАСКО, като изчислените вреди по автомобила са били оценени на стойност 84 021 лв., само че те не са били платени след разкриването на схемата за опита за машинация.

Спрямо полицейският чиновник е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лева а по отношение на притежателят на скъпото возило – „ гаранция “ в размер от 10 000 лева Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР