42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в

...
42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в
Коментари Харесай

Бейби бум в зоопарк Бургас – 42 животни се родиха за 6 дни

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в зоопарк Бургас, заяви за БГНЕС неговият притежател Кръстьо Дъбов.


„ В нашия зоопарк това е всекидневно събитие за пролетно-летния сезон, само че тази година рожбите станаха доста сред 40 и 50. Когато има бейби взрив в зоопарк, а не в живата природа, това значи, че изискванията в този парк са положителни. Антилопата Кана е най-новото бебе. Малкото е неразделно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри доближават тегло до 750 кг, а женските са малко по-дребни. Бременността при антилопите кана продължава 9 месеца и раждат единствено по едно малко. То е изцяло завършено и от първия ден е в положение да се движи със стадото ”, споделя Дъбов.


Посетителите на зоопарка могат да прегледат също двойката сиви короновани жерави, които също към този момент има своето първо поколение. Двете дребни са единствени от този тип в зоологическите градини в България. Бебетата се излюпиха преди няколко дни и самоуверено следват родителите си. Маскировъчното оперение на новоизлюпените птици ще остане такова най-малко до петия им месец, когато ще стартират лека-полека да наподобяват на възрастните. Сивият коронован жерав е народен знак на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна. Групата на мини виетнамските прасенца набъбна с 9 дребни.


Едната майка роди 6, а другата 3 бебета. Прасенцата от този тип се отглеждат и като домашни любимци, защото са доста благи и отзивчиви. Две бели бебета от типа кенгуру Валаби се демонстрираха от торбичките на майките си. Родиха се и 3 сладки бебета патагонски мари и 6 мини зайчета. Те са измежду любимците на най-малките гости. Излюпиха се и 19 паунчета от 6 разновидности пауни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР