400 милиона дози ваксина срещу Covid-19 може да достави американската

...
400 милиона дози ваксина срещу Covid-19 може да достави американската
Коментари Харесай

"Джонсън и Джонсън" може да достави 400 млн. дози от своята Covid ваксина за Африка



400 милиона дози ваксина против Covid-19 може да достави американската компания " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) за страните от Африканския съюз през тази година, оповестява Ройтерс.

Доставките могат да стартират през третото тримесечие, като европейското поделение на компанията - " Янсен ", е сключило договорка за 220 милиона дози с Африканския концерн за придобиване на ваксини, с опция за спомагателна поръчка на още 180 милиона дози.

Имунизацията с " Джонсън и Джонсън " ще е единствено с една доза и има над 60 % успеваемост при попречване на болест с ковид. Повечето от имунизациите за Африканския съюз ще се създават в Република Южна Африка.

Същевременно нова фабрика в Абу Даби ще създава ваксини против ковид с технологията на китайската компания " Синофарм " (Sinofarm). Съоръжението в Обединените арабски емирства ще може да създава, бутилира и опакова по 200 милиона дози годишно. Препаратът ще се назовава " Хаят-Вакс ".

Ефективността на китайската технология е 86 % по данни на Емирствата и малко под 80 %, съгласно междинни данни на самата " Синофарм ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР