400 лева за пазар по време на Черния петък. Толкова

...
400 лева за пазар по време на Черния петък. Толкова
Коментари Харесай

Ето колко нарушения откри КЗП по време на черния петък

400 лв. за пазар по време на Черния петък. Толкова приблизително са похарчили хората, които през вчерашния ден обсадиха огромните магазини в гонене на понижения, написа Блиц. 

Търговците дават обещание пониженията да продължат и идната седмица, а пред моловете има дълги опашки от коли и ден след огромните промоции.

„ 15 са случаите на съответни нарушавания, само че част от инспекциите към момента не са завършили. Тяхната цел е да открият дали старите цени на стоките са прилагани, по този начин както изисква законът. Срещат се и типичните за минали интервали нарушавания в, популярност Богу, не огромен размер. Тоест, не на всички места пониженията са действителни, не на всички места се афишират правилно за кои артикули се отнасят. Може да се окаже, че е обявен огромен %, а когато влезете в магазина, се оказва, че едвам за няколко артикули важи този %. Информацията от това изследване показва, че българинът заделя 400 лева Това е една много солидна сума, която може да го прави сравним със средностатистическия италианец ”, разяснява пред Нова телевизия Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителя.  

По данни на един от най-големите уеб сайтове за онлайн извършване на покупки у нас, единствено през първата половина на деня в петък клиентите са похарчили към 25 милиона лв.. Това е с близо 20% повече спрямо предходната година.

Поръчаните онлайн артикули са 185 000. Сред най-търсените от потребителите артикули са дребните домашни електроуреди, детските играчки, тв приемниците и мобилните телефони, както и козметичните артикули. 

А какъв брой време прекарват европейците в извършване на покупки? Изследване, извършено в няколко страни, слага преди всичко германците. Те прекарват  35 минути на ден в обиколки по магазините. След тях се подреждат жителите на Холандия и Англия, които също отделят повече от 30 минути дневно. На дъното на класацията е Румъния - хората там пазарят едвам 17 минути на ден. В проучването не са посочени данни за България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР