40 минути продължила борбата между 22-килограмовата риба и перничанина Георги Млад

...
40 минути продължила борбата между 22-килограмовата риба и перничанина Георги
Млад
Коментари Харесай

Млад рибар от Перник хвана гигантски шаран, 40 минути се борил с него

40 минути траяла битката сред 22-килограмовата риба и перничанина Георги
Млад риболовец от Перник хвана 22-килограмов шаран. Георги Табаков е хванал рибата с внушителните килограми в 6 часа сутринта в Кривина, София,
и се е борил с нея цели 40 минути.
Шаранът е тежал тъкмо 22.500, като това е персонален връх за него предходната му риба е с тегло 19 кг, оповестява zaPernik.com.
Георги Табаков се занимава с лов на риба от 5 години и има съществено съоръжение за лов на риба.
Той е хванал шарана на протеиново топче 26 мм.

Георги е от тима по състезателен лов на риба Кукуруза carp team Перник.
От тима практикуват единствено състезателен лов на риба на правилото дръж, снимай, пусни.
Мотото на клуба е „ Не на бракониерството “.
Участваме в много дарителски клопки за зарибяване на язовири и реки
и оказваме помощ за популяризирането на спорта измежду децата,
казват от Кукуруза carp team.

Преди няколко огромен доста огромен шаран бе уловен и край Силистра. Тогава медиите оповестиха, че рибата е с дължина 107 сантиметра и тегло над 27 кг и е уловена с въдица от 42-годишния силистренец Мирослав Михалев в река Дунав. Несъмнено това е републикански връх, безапелационни бяха негови другари от крайдунавския град. Както опитният риболовец самичък показа, чудовището не се е дало елементарно, само че упоритостта и здравите принадлежности на Мирослав са били решаващи за изхода на битката. В информация за запалените риболовци БНР оповестява, че шаранът е уловен с въдица „ две нули “ и примамка от качамак.
Късметлията от Силистра не е професионален риболовец, работи в игрална зала, само че в свободното време обича спокойствието на риболова. Мирослав за тази година безспорно е първенец с максимален трофей в улова на шаран.

Справка в профилирания уебсайт ribibg демонстрира,че това е подравнен републикански връх, в случай че са точни килограмите. Постижението е записано през 2009г. на язовир „ Монтана “. Тъй като това са триумфи на фенове, които мятат въдиците за кеф, мъчно може да бъдат измервани и сравнявани. При спортния лов на риба работата е напълно друга. За фанатиците на тематика спорт е удоволствието на битката с рибата, а не в тигана. Резултатите на първенците се регистрират с висока акуратност, а водоемите получават невероятна известност като спортно-туристическа дестинация.
Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР