40 мандри, които произвеждат мляко и млечни продукти, спряха да

...
40 мандри, които произвеждат мляко и млечни продукти, спряха да
Коментари Харесай

Обрат: Производители масово се отказват от палмата в сиренето

40 мандри, които създават мляко и млечни артикули, стопираха да влагат палма в продуктите си. Това стана ясно от думите на доктор Татяна Николова от Българската организация по сигурност на храните пред БНР.

От 14 януари 2019 година ментетата с палма няма да се продават насипно, а единствено в опаковки. Освен това те ще бъдат ситуирани на обособен щанд от същинските млечни артикули. Ще бъде основан специфичен бранш в магазините за ментетата с надпис „ Имитиращи продукти”.

Д-р Николова заяви, че сега БАБХ ревизира дали производителите на млечни и имитиращи артикули съблюдават новата разпоредба за произвеждане.

На 19 юли тази година влезе в действие наредбата на Министерството на земеделието и храните, съгласно която един и същи производител не може да създава по едно и също време на едно място и двата типа артикули – с мляко и с палма.

Д-р Николова разгласи, че преди влизане в действие на наредбата, опция за произвеждане на двата типа артикули са имали 63 предприятия. Към сегашния миг имитиращи артикули ще създават единствено 23 производителя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР