40-годишният принц Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кеймбридж,

...
40-годишният принц Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кеймбридж,
Коментари Харесай

40-годишният Уилям става престолонаследник и принц на Уелс

40-годишният принц Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кеймбридж, публично ще бъде провъзгласен за престолонаследник на английския престол след гибелта на баба му - кралица Елизабет Втора и оповестяването на татко му Чарлз за крал.

Титлата принц на Уелс обаче не се наследява. Според английската кралска традиция тя се носи от посочения от новия държател престолонаследник, който всекидневно е първородният му наследник. Докато Чарлз Трети не уточни Уилям, той и брачната половинка му Кейт ще употребяват актуалните си трофеи - херцог и херцогиня на Кеймбридж. 

За последно купата принцеса на Уелс бе употребена от майката на Уилям - Даяна. Когато се омъжи за Чарлз, Камила избра да употребява другата си купа - херцогиня на Корнуел. 

Обявяването на Уилям за престолонаследник трансформира и реда на заместничество на короната. 9-годишният му наследник Джордж става втори, а след него са принцеса Шарлот от Кеймбридж, родена през май 2015 година и принц Луи от Кеймбридж, роден през април 2018 г. Уилям самичък докара двамата си чичовци - принц Андрю и принц Едуард до двореца Балморал, с цел да бъдат на смъртния одър на баба му. По-рано те кацнаха на летище, което се намираше на час път от замъка.

По-малкият наследник на новия държател и починалата принцеса Даяна - принц Хари, който след седмица ще навърши 38 години, е пети по ред. Следват децата му 3-годишният Арчи Маунтбатън-Уиндзор и 14-месечната Лилибет Маунтбатън-Уиндзор.

Хари не съумя да се елементарни с баба си. Той дойде към 2 часа след кончината й в двореца Балморал. Принцът не бе съпроводен от брачната половинка си Меган Маркъл. 

От 8 до 15 място са: 

8. Принц Андрю, вторият по величина наследник на кралица Елизабет II и принц Филип.

9. Принцеса Беатрис, най-голямата щерка на принц Андрю и някогашната му брачна половинка Сара Фъргюсън.

10. Сиена Елизабет, щерка на Беатрис и Едоардо Мапели Моци, родена през септември 2021 година

11. Принцеса Юджини, по-малката щерка на принц Андрю и Сара Фъргюсън.

12. Огъст Бруксбанк, наследник на Юджини и Джеймс Бруксбанк, роден през февруари 2021 година

13. Принц Едуард, най-малкото дете на кралицата и Филип.

14. Джеймс, виконт Северн, по-малкото дете на Едуард и брачната половинка му Софи, графиня на Уесекс.

15. Лейди Луиз Маунтбатън-Уиндзор, щерка на Едуард и Софи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР