40-годишна в хотел в разложкото село Баня е задържана за

...
40-годишна в хотел в разложкото село Баня е задържана за
Коментари Харесай

АКЦИЯ В СЕЛО БАНЯ: Арестуваха сервитьорка в хотел за търговия със зелени сертификани

40-годишна в хотел в разложкото село Баня е арестувана за търговия със зелени документи. Лидия С. е задържана на работното си място в четвъртък, откакто малко преди този момент предала документ на своя колежка. Тя й доплатила 250 лв. за услугата, още толкоз била предплатила при предварителната сделка.

По информация на " Струма " от управлението на хотела са били разбрали за противозаконната търговия на служителката им и са били подхванали дейности за разобличаването й.

Акцията за търговия със зелени документи стартирала в деня на предаване на втората вноска от 250 лв. и приемане на документа. Лидия С. е задържана и изведена с белезници. У нея са открити и конфискувани парите, получени от колежката й, която също е в хотела, за която информацията е, че е била употребена за стръв. За противозаконната активност на арестуваната, полицията е имала оперативна информация, че събира " купувачи " от цялата област.
свързани новини12959на 06.11.2021
По информация на медията ни документите, които е търгувала, са били годни и попадат в системата " Цифров документ на Европейски Съюз за Коронавирус ". Полицията работи по определяне на останалите, забъркани в схемата с търговия на документи лица, както и броя на хората, закупили си документа. Проверява се дали не са издавани документи и на гръцки жители, защото брачният партньор на задържаната е жител на южната ни съседка.

На този стадий от полицията и прокуратурата не са дали публична информация по случая. Не е ясно и кои са съучастниците в схемата - дали това е доктор или чиновник в РЗИ.

Задържаната Лидия С. е от Мъглиж, само че живее в Банско и работи в Баня от няколко месеца.

От хотела изрично отхвърлиха коментар. Не потвърдиха и за самата акция, само че бяха безапелационни, че в техния обект не се търпи тъпчене на законите и разпоредбите.

За случая е известена прокуратурата, формирано е и досъдебно произвеждане. От там оповестиха, че по случая към момента се работи, само че на този стадий няма повдигнато обвиняване.

Лидия С. е била арестувана за 24 часа и е освободена.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР