40-годишна майка е първата жертва на смъртоносния фентанил у нас.

...
40-годишна майка е първата жертва на смъртоносния фентанил у нас.
Коментари Харесай

40-годишна жена е първата жертва на смъртоносния фентанил у нас

40-годишна майка е първата жертва на смъртоносния фентанил у нас. Жената от Варна е изгубила борбата с хероиновата взаимозависимост, дни преди да стартира лекуването си, заяви БТВ.
Прочетете още
Жената е дала заричане в клиника във Варна това да е последният ѝ допир до хероин, а по-късно да стартира лекуване за трети път. В дозата обаче има смъртоносно количество от рисковия опиум.

" За страдание, не съумя да спре или спираше за малко и отново почваше. Тази млада жена в този момент оставя едно 16-годишно дете сираче ", споделя Павел Павлов, началник на лечебен център " Само през днешния ден " във Варна.

По думите му фентанилът е мощен синтетичен опиоид, който се употребява в медицината за обезболяване. Действието му е 50 пъти по-силно от хероина. Използва се в доста дребни дози при заболели от рак в четвърти етап. Смесването му с опиат обаче, може да докара до гибел, предизвестява Павлов.

В същата клиника от година се лекува и мъж, който се съгласява да приказва. Чист е от два месеца. Казва, че е употребявал съвсем всички познати типове опиати. Дали в тях е имало фентанил, няма по какъв начин да знае. Казва и че е наясно, че в случай че този път не спре, идващият може да е съдбовен.

На този декор от отдела за битка с наркотрафика към Агенция „ Митници “ предизвестяват, че 100 на всеки 10 000 хапчета с новата дрога, са смъртоносни.

В сряда Министерският съвет разгласи основаването на нов орган, който да се бори с вноса и разпространяването на опиатите. През последните дни стана ясно, че извънредно рисковият опиат фентанил към този момент е засечен в България и има няколко смъртни случая поради него.

„ От 1 грам фентанил се вършат 10 000 дози. Когато това се прави в лаборатория, всяка една доза е точна. Когато се прави в домашни условия, няма по какъв начин да бъде толкоз точно “, изясни преди дни Стефан Бакалов, шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ на летище София.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР