40 642 души достигна броят на потвърдените жертви в Турция

...
40 642 души достигна броят на потвърдените жертви в Турция
Коментари Харесай

Прекратяват спасителната операция в Турция

40 642 души доближи броят на доказаните жертви в Турция от двете разрушителни трусове на 6 февруари. Това заяви през днешния ден ръководителят на турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки Юнус Сезер.
Прочетете още
Спасително-издирвателните действия в зоната на бедствието се възнамерява да завършат на следващия ден.

„ В спасително-издирвателните интервенции сега вземат участие към 13 хиляди души. Бих желал откровено да благодаря на пристигналите на помощ от чужбина. Част от спасителите от 80 страни към този момент се завърнаха в родината си “, сподели Сезер.

Той заяви още, че към този момент е приключен мониторингът на положението на над половината от жилищния фонд в окръга. Дирекцията е евакуирала от региона повече от 430 хиляди души.

Дипломатическият конгрес в Анталия, който трябваше да се организира през март, е отсрочен за последното тримесечие на годината поради пагубното земетресение.

В известие на уредниците в Twitter се споделя, че форумът, „ който се утвърди като ефикасна платформа, която предизвиква мирния разговор и задълбочено дискутира световни и районни тематики в малко време “, тази година е бил плануван за 10-12 март на тематика „ Ефективна дипломация за мир и ред “.

От форума благодарят на международните водачи, външните министри, специалистите, дипломатите и откривателите, които са удостоверили присъединяване си. Организаторите обаче акцентират, че следствията от големите опустошения в района ще бъдат усещани още дълго, което постанова форумът да бъде отсрочен за последното тримесечие на годината.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР