4 шева в Пирогов са направени на малко дете след

...
4 шева в Пирогов са направени на малко дете след
Коментари Харесай

Дете се прибра от забавачка окървавено. Учителите не забелязали

4 шева в " Пирогов " са направени на малко дете след случай в столична детска градина. По думите на бащата на детето Асен Бакалов, случката е от 16 юни. Дъщеря му се прибира от градината с окървавени облекла и се оказва, че има отворена рана по тялото си, за която не е осведомен родител.

Момиченцето е закарано в " Пирогов ", където е публикуван и документ от правосъден доктор. " Ние не знаем какво тъкмо се е случило. Разбираме след това от сестричката на момиченцето ни, която посещава същата детска градина, че се е катерила на дърво и е паднала. Никой не ни е уведомил за този удар, който е станал денем. Когато се прибрахме у дома видяхме една ужасяваща рана ", изясни Бакалов пред Нова тв.

Проблемът, споделя той, е фактът, че детето е престояло с раната към шест часа. Кръв имало по пижамата, клина и бельото на момиченцето. „ Инцидентът е станал преди обяд. Тя е спала с тази рана и никой не ѝ е обърнал внимание. И не сме били известени по никакъв метод ”, уточни още родителят.

Медицинската сестра в детската градина Величка Стоянова изясни, че съжалява за случая. „ На базата опита и знанията, които имам, откакто пристигнах при децата и разбрах, че има проблем, попитах детето къде се е блъснало. При игра си е чукнало главата в един от клоните на дървото. Прегледах главата за кръв, одрасквания или подутини - нямаше такива. Казаха ми, че си е чукнало главата в клона - това допуска обзор на главата. Никой не сподели, нито детето, че си е блъснало гърба или друга част от тялото. В момента, в който отидох, то си играеше. По нищо не показваше, че е ударено по дупето. 15 минути то заставам при мен. Беше витално и игриво ”, посочи тя.

Директорът на 107 ДГ " Бон-Бон " Ангелина Бунова посочи, че е известена за случая от родителя по телефона. Тя се е свързала с сътрудниците ѝ, отговарящи за детето и групата денем. Изискани са писмени пояснения, имало е и диалог, на който е участвал и родителят.

" Обяснението беше, че както всякога, възпитателят, който излиза с тях, постоянно повтаря на децата и напомня разпоредбите за игра. Педагогът, който е бил в първата промяна, пое отговорността за случая и подаде своето заявление за овакантяване. Въпреки това - желая да поддържа и сестрата. Никой не е видял някаква индикация у детето. Не можем да отречем, че има кръв по пижамата. Но тя е с извънредно по-малки размери, в сравнение с тази по дрешките ", е нейното мнение.

На помощник-възпитателя ще бъде наложена глоба. Родители на деца в градината показаха поддръжка към управлението и учителите. Някои от тях считат, че казусът е преекспониран, тъй като настояват, че откакто детето е взето от градината, било заведено на детска площадка, с цел да си играе. Бакалов уточни, че ще търси правата си и към този момент са сезирани няколко институции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР