4 опасни грешки В момента, в който любимите ви джинси започнат

...
4 опасни грешки
В момента, в който любимите ви джинси започнат
Коментари Харесай

Кога диетата е обречена на провал

4 рискови грешки

В момента, в който обичаните ви джинси стартират да ви стягат, значи е време за диета. Някои хора съумяват да възвърнат линията си и още веднъж да наподобяват добре в прилепналите по тялото красиви облекла. Други се пробват и съумяват да трансформират питателните си привички, само че все пак тежестта им не помръдва. Причината е, че тази смяна не е толкоз основна, колкото те си мислят.

Несъзнателно похапване

Заели сте се съществено със спазването на диета и не си поръчвате десерт. Но не слагате в сметката няколкото хапки, които сте си боцнали от чинията с шоколадова торта на приятелката си. Също по този начин и чашата чай и няколкото сладки, с които ви е почерпила съседката.

Водата е на последно място

Колко кафета изпивате по време на с напрежение служебно заседание? Колко чаши вода изпивате дневно? Диетологът Агармал твърди, че незадоволителното пиянство на вода е неточност, която хората позволяват най-често. Погрешно е схващането, че поемането на доста вода води до нейното задържане.

Пропускането на хранения

Специалистът по хранене доктор Пуджа Макхиджа твърди, че най-голямата неточност, която може да извършите при решаването да отслабнете, е да започнете да гладувате. При пропускането на хранене равнището на кръвната захар спада и се ускорява апетитът към сладки храни, от които се пълнее доста повече, в сравнение с от едно домашно приготвено ястие. Пропускането на закуската е нездравословно и води до приемането на повече калории денем. Обикновено хората, които са на диета, се хранят 2 пъти, 1 път или изобщо. А те би трябвало да ядат дребни количества 6 пъти дневно. Така ще засилят метаболизма си, т.е. опциите си за изгаряне на мазнините, показва тя.

Поставянето на краткосрочни цели

Целта ви не би трябвало да е фрапантно намаляване, а реализиране на здравословно тегло и неговото поддържане. Това изисква поредни промени в метода на живот. Спазвайте уравновесена диета с храни от разнообразни групи и в същото време правете физически извършения и водете деен метод на живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР