4 квартала в София осъмнаха под полицейска блокада. Под ръководството

...
4 квартала в София осъмнаха под полицейска блокада. Под ръководството
Коментари Харесай

Спецакция срещу престъпна група за рекет и измами в София, има 20 задържани

4 квартала в София осъмнаха под полицейска обсада. Под управлението на Специализираната прокуратура чиновници на ГДБОП правят на територията на София дейности по следствието на проведена незаконна група, основана за рекет, имотни измами, разпространяване на опиати.

Рано тази заран е почнала интервенция в кварталите " Абдовица ", " Христо Ботев ", " Враждебна " и " Левски ". Тя е ориентирана против ромски барони, които са оглавявали проведена незаконна група за рекет, имотни измами, лихварство, разпространяване на опиати. Подозренията са, че са се занимавали и с проституция.

Провеждат се претърсвания на повече от 20 адреса в разнообразни столични квартали, както и персонални обиски на лица. Разпитват се и очевидци.

До сегашния миг са арестувани 21 лица за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Иззети са три автомобила, газов револвер, злато, пари, документи и други доказателства.

Сред задържаните са ромските барони Мето и Трайчо, научи " По света и у нас ", които се считат и за водачи на групата.

Те са известни с това, че принуждавали свои длъжници да им трансферират парцели. Прокурори, следователи и антимафиоти от ГДБОП претърсват хотела им в столичния квартал " Враждебна ". Според наши източници в два първокласни автомобила " Порше " и " Мерцедес " - S класа, благосъстоятелност на двамата, са открити опиати. На място дойдоха и спецполицаи от отдел " Наркотици " на ГДБОП.

Бившият притежател на постройката, в която се обитава хотел " Враждебна " съобщи пред " По света и у нас ", че двамата са му лишили постройката посредством машинация.

" Това е моя къща, която е продадена от правосъден реализатор. Съдията ме изгони. Имал съм заем от банка, който с банката се получи едно неразбирателство. Уведомих прокуратурата, имах две анулирани постановления, най-после във ВКП подредиха тая инспекция, за което съм признателен и на профилираната прокуратура и на ГДБОП, тъй като няма кой да се оправи с тези бандити ", споделя Иван Борисов.

Полицията е отделила региона, в който са арестувани Трайчо и Мето. Вървят разпити и се събират доказателства.

След разбор на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценяват на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинявания и на кои от тях да бъдат избрани ограничения за неотклонение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР