4-годишно момиченце почина от грип в съседна Румъния. Първоначално детенцето

...
4-годишно момиченце почина от грип в съседна Румъния. Първоначално детенцето
Коментари Харесай

4-годишно дете почина от грип в съседна Румъния

4-годишно момиченце умря от грип в прилежаща Румъния. Първоначално детенцето е настанено в Инфекциозната болница в Плоещ. Тогава обаче стартира да получава фебрилни гърчове и е преместено в педиатричната болница, където изпада в кардиореспираторен арест, споделят лекарите. 

Те са създали и невъзможното да я спасят, само че безрезултатно. Смъртта на детето е настъпила в неделя вечерта, съгласно ProTV и цитирания от медията източник Prahovean Observatory. 

" Момичето беше с температура 41 градуса и имаше неврологично разстройство. Въпреки напъните на лекарите да я спасят, тя изпадна в сърдечно-респираторен арест и беше оповестена за мъртва “, сподели доктор Анка Миу, шеф на болничното заведение. 

Много деца идват в незабавното поделение през този интервал със признаци на грип. Педиатричната болница в Плоещ е цялостна сега. Четиримата лекари, по двама на промяна, се борят да се оправят с огромния брой деца, идващи в незабавното поделение със признаци на грип.

" Вчера имахме 128 случая, множеството от тях са деца с диагноза грип. Препоръчваме на родителите да заобикалят колективи и затворени пространства през този интервал, откъдето децата могат да се допрян до заболяването ", предизвести доктор Анка Миу.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР