4 години затвор е присъдата, която Софийският окръжен съд определи

...
4 години затвор е присъдата, която Софийският окръжен съд определи
Коментари Харесай

Четири години затвор за шофьорката, предизвикала катастрофата с автобус на „Тракия“

4 години затвор е присъдата, която Софийският областен съд дефинира за 30-годишната Цвета Таскова , шофьорката, която удари и обърна рейс на " Тракия ".

Цвета Таскова е упрекната за тежката злополука на автомагистрала " Тракия " преди година и половина, при която рейс се прекатурна край аутобана.

Процесът се гледаше по съкратената правосъдна процедура. При злополуката предходната пролет починаха шестима души. Освен жертвите, в злополуката имаше и десетки ранени.

Голяма част от потърпевшите не стопират да питат за какво обвинителният акт против Цвета Таскова за тежкия случай, обявиха  днес в съда и трима от юристите на жертвите. Те също считат, че наказване би трябвало да понесе и водачът на рейса. 

" Въпреки болката на околните и потърпевшите, се убедих, че подсъдимата не е карала безумно. Тя е един естествен водач ", съобщи наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов и изиска минимално наказване за обвинената. Той акцентира, че тя не е осъждана, има висше обучение и е оказала първа помощ на потърпевшите.-->

" Още един път желая да изкажа страдание, опрощение и съболезнования към всички близки на жертвите и потърпевшите. Някой от Вас може да си каже: Какво толкоз, тя е жива? Аз желая да кажа, че има разлика сред жива и живееща . Няма нощ, или ден аз да не пребивавам с мисълта за злополуката и за хората ", сподели самата Таскова и поиска от съда да й бъде даден късмет.

От експертизите по делото стана ясно,  29-годишната Цвета Таскова изгубила надзор над автомобила си. Тръгнала първо наляво към мантинелата, по-късно внезапно завила надясно към рейса. После още един път пробвала да поправя посоката, след което блъснала автобуса в предна лява гума. При конфликта едната гума на колата й се заклещила в предния калник на рейса. Така той се наклонил встрани и се обърнал.

Технически неизправности на двете транспортни средства не бяха открити. Произшествието предизвика и спор по отношение на мярката за наложително прилагане на колани от пасажерите в рейсовете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР