4 часа сръбските власти на граничния пункт Рибарци - Олтоманци“

...
4 часа сръбските власти на граничния пункт Рибарци - Олтоманци“
Коментари Харесай

Спряха българин от Босилеград на сръбската граница заради 3 книги

4 часа сръбските управляващи на граничния пункт „ Рибарци - Олтоманци “ не допускаха да влезе в Сърбия българинът Александър Димитров от Босилеград. Причината е, че носи книги на български език. Това са три броя на „ Елегия за Краището, която разказва ориста на българите в Западните околности “. Автор е някогашният консул на България в Ниш Едвин Сугарев. 

„ Не нарушавам закона и управляващите нямат никакъв мотив да ме тормозят ", споделя Димитров, пред Българска телеграфна агенция, който е и дописник на организацията в Босилеград. Според сръбските правила той може да носи до 3 книги от едно заглавие през митницата. " Говорих с консула на България в Ниш Димитър Цанев, той ме поддържа и даде обещание да приказва с управляващите ", уточни Димитров.

Инцидентът се случва в навечерието на работното посещаване в Босилеград на ръководителя на отдела за съдействие при Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Никола Бертолини. На 10 август Бертолини ще се срещне по обществени планове с локалната власт. 



" Над 100 години сръбска антибългарска асимилаторска политика в Западните околности!

В ролята ми на български представител в Европейския парламент изисквам от Европейската комисия освен отговори, само че и срещи сред представители на Европейска комисия и българската общественост в Сърбия!

За следващ път нарушени права на братята ни от Западните български околности. Председателят на гражданското съдружие „ Глас “ – Босилеград Александър Димитров е арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рибарци – Олтоманци “, тъй като транспортира три екземпляра от книгата на някогашния български консул в Ниш Едвин Сугарев.

Няма потребност да описвам за това какъв твърд българин е Александър или татко му Димитър, непреклонни пред несправедливостта, която донесе Ньойският контракт, оставяйки Западните околности в ръцете на сръбските свинепаси.

Антибългарската политика, водена от Белград повече от 100 години, е геноцид против българите и това демонстрират цифрите. За този интервал от над 120 хиляди в този момент българската общественост е към 15 хиляди души. Нашата битка да защитим всеки един българин продължава и няма да се откажем, като ще работим по всевъзможен начин ", написа във Facebook евродепутатът Ангел Джамбазки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР