4 април, 2021 година – тогава трябва да бъдат проведени

...
4 април, 2021 година – тогава трябва да бъдат проведени
Коментари Харесай

Радев помага на ГЕРБ за парламентарните избори – дали?

4 април, 2021 година – тогава би трябвало да бъдат извършени парламентарните избори в България. в преднамерено послание от президента Румен Радев. И незабавно се почна с мненията – за какво тъкмо тази дата и кой печели от нея?
Да стартираме с очевидното – на 4 април е Великден за католическия свят. С други думи, горе-долу половин и повече планета. Освен това, 100% още пандемията от COVID-19 ще дефинира публичния живот. Веднага напомням в утринния блок на Българска национална телевизия от 12 януари, 2021 година. В него той предизвести, че е допустимо поради пандемията в дадени страни българите да не могат да гласоподават – зависи какви са разпоредбите за държание, налагани от съответната страна.
Можем да си представим какви биха били ограниченията по Великден в обстановка на пандемия – в случай че някой няма задоволително въображение, дано се сети какво беше по Великден в България предходната година. Та освен това състояние, по какъв начин тъкмо някой ще се грижи за съответно осъществяване на изборите на непозната страна?
Кой обаче губи при избор от чужбина, който ще е съществено усложнен? Ако погледнем, ГЕРБ са спечелили най-вече гласове от чужбина. Тогава обаче " Демократична България " още не съществуваше, Реформаторският блок беше раздвоен и натрупал големи негативи. Така че в този момент блокирането на вота зад граница сигурно няма да е по усета навръх " Демократична България " - задоволително е да забележим през 2017 година " Зелените " какъв брой доста гласове взеха от чужбина в коалиция с ДЕОС, а в този момент " Демократична България " е коалиция от надалеч по-разпознаваеми партии. Турция е различен вилает – там Великден не се чества.
Радев в действителност следва да изясни за какво избра тъкмо 4 април, защото почва да става съмнително. Защото не трябва да забравяме – той сподели: " Мутри, вън ", само че по кое време го сподели? Когато трябваше да бъде одобрен Иван Гешев за основен прокурор, Румен Радев не извървя до дъно пътя и не прати въпроса на Конституционния съд, а след първото несъгласие одобри повторния избор на Висшия правосъден съвет (ВСС) без повече да търси разновидности според пълномощията си.
В политиката постоянно ползите са преди всичко – не възприятията. А за ползите се съди по дейностите. Андрей Райчев доста вярно означи, че за самия Радев по-късна дата щеше да е в интерес – тъй като при сегментиран идващ парламент изцяло допустимо е да не бъде направено държавно управление и през есента президентските избори да ги провежда длъжностен кабинет, назначен от настоящия президент. Вместо това Радев прави различен – съгласно Райчев, с цел да покажел, че е „ мъжко момче “, само че и със алегоричен поклон към митингите – една седмица по-късно от това, което ръководещите припознаха като дата. Този имидж бил стратегически дълготраен, счита Райчев. А съгласно мен е прекомерно комплициран и въобще няма да повлияе на гласоподавателите през есента.
Тогава остава въпросът – какъв е ползата да се гласоподава на католическия Великден?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР