4.6 млрд. лв. повече приходи ще събере бюджетът за 2019

...
4.6 млрд. лв. повече приходи ще събере бюджетът за 2019
Коментари Харесай

4.6 млрд. лв. повече приходи в Бюджет 2019 вижда КНСБ

4.6 милиарда лева повече доходи ще събере бюджетът за 2019 година.

Половината от тях са от налози, които не са били събирани по най-хубавия и обективен метод.

Това разгласи водачът на КНСБ Пламен Димитров при представянето на параметрите на плана за държавен бюджет за 2019 година пред членовете на Координационния съвет на синдикалната организация.

 1.839 млрд.лв. за защита през 2019 година залага Бюджет 2019
1.839 млрд.лв. за защита през 2019 година залага Бюджет 2019

Приоритети са обществената политика, обучение, защита и политика на приходите

От КНСБ сложиха позитивна оценка на Бюджет 2019 година

Бюджетът бил по-добър от всички досегашни бюджети в ръководството на премиера Бойко Борисов.

Рамката на бюджетите през годините е била оптимистично занижавана като доходи и с общи старания преизпълнявана. Това щяло да се види и в Бюджет 2019.

 АИКБ остро против лобистки текстове, които тормозят бизнеса
АИКБ остро против лобистки текстове, които тормозят бизнеса

Призовават народните представители да размислят

Шефът на КНСБ напомни, че през 2016 година бюджетното салдо било близо милиард и половина, за 2017 година то е било близо 850 милиона, а за тази година близо 650 милиона.

Димитров се закани, че от синдикалната организация отсега нататък ще се борят за по-високо нарастване от 15-20% на заплатите в културата, домовете за обществено подкрепяне, в някой елементи на опазването на здравето, науката, театралните изкуства и други

 И КНСБ се обиди от думи на работодателите
И КНСБ се обиди от думи на работодателите

Не считат, че синдикатите " са нездравословни за България "

Нарастването на разноските в доста от перата са обилни и могат да обезпечат положителни политики в обособените браншове и посоки, както и едно обичайно повишаване на възнагражденията на към 440 000 души, които получават своите хонорари от бюджета на България.

Преките налози ще набъбнат с половин милиард за идната година.

60% от тях ще се заплащат от популацията, а 40 от бизнеса , предвиждат от КНСБ.

Димитров регистрира, че растежът на осигурителните вноски също е много добра вест - близо един милиард повече ще бъдат събрани от Национална агенция за приходите, само че насочени към двете съществени системи - НЗОК и ДОО. По този метод ще да бъде допустимо да се осъществят политиките на страната по разходната част.

Според КНСБ растежът за актуалната година от 3 милиарда и 900 милиона лв. повече доходи е по-голям по отношение на 2017 година

От синдикалната организация упорстват да се минимизира сивата стопанска система в леката индустрия, търговията с горива, автомобилните сервизи, строителството и други

Пламен Димитров напомни, че от КНСБ са поискали през юни месец над един 1 милиард и 33 милиона нарастване на разноските за заплати за 2019 година Това, което се вижда в бюджета за идната година, е към 900 милиона лв. повече средства за личен състав.

 КНСБ желае проверка на плоския налог
КНСБ желае проверка на плоския налог

Необлагаем най-малко, еднакъв на МРЗ, и плосък налог върху приходите от горната страна

Димитров още веднъж се разгласи срещу плоския налог , който, съгласно него, би трябвало да бъде сменен с въвеждането на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата, която е открита за страната.

Ако настояването бъде изпълнено, това би дало спомагателни средства от един милиард и 200 милиона повече за ползване в ръцете на по ниско доходните групи.

Той се похвали, че в бюджета за идната година оптималният застрахователен приход е нараснал от 2 600 лева на 3 000 лева
Повдигането на тавана на оптималния приход освен въздейства върху оптималната пенсия, само че и прави допустимо нейното съществено повишаване с към 300 лв. растеж, правейки я на 1 200 лв..

 Национален осигурителен институт утвърди проектобюджета си за ДОО 2019 година
Национален осигурителен институт утвърди проектобюджета си за ДОО 2019 година

Търговско-промишлената палата скочи против нарастването на МОД на 3000 лева

От КНСБ захапаха вицепремиера Валери Симеонов по тематиката за налозите. Според синдикалната организация налозите в България не се усилват, а се усилват вноските по тях, а оттова и правата.

От КНСБ оферират 900 милиона от нарастването на разноските за личен състав да бъдат заслужено насочени към работещите в бюджетните системи. Те се чака да бъдат извадени пред скоби в рамките бюджетите на първостепенните разпоредители, които са на терен и двете приходни администрации.

Рамките на законовите текстове би трябвало да станат факт. Трябва да има една непрекъсната и твърда инфлационна част в нарастването на заплатите, което да направи опция да се поемат разноските за растежа на някой цени, както и да има опция за диференцирано нарастване в обособените ведомства по отношение на заслугите на чиновниците.

В разходната част на бюджета с изключение на заплатите, има и с към 1 милиарда и 200 милиона повече разноски за общественото обезпечаване.
Те ще бъдат разграничени на половин милиард за пенсии, половин милиард за здраве и към 200 млн. за компенсации и обществени помощи , регистрираха от синдикалната организация.

" Нито един български служащ през идната година няма да има таван за неговата пенсия ", даде да се разбере Пламен Димитров.

 КНСБ към Симеонов и Петков: Не съкращавайте отпуските на майките
КНСБ към Симеонов и Петков: Не съкращавайте отпуските на майките

Предложението на АОБР е против трудовия стаж, само че не го споделят непосредствено, възмутени синдикатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР