4-5 големи града формират 70 процента от брутния вътрешен продукт

...
4-5 големи града формират 70 процента от брутния вътрешен продукт
Коментари Харесай

КНСБ: 4-5 големи града издържат цялата страна

4-5 огромни града образуват 70 % от брутния вътрешен артикул на страната, и в тях са съсредоточени близо три четвърти от всички работещи. Това разгласи шефът на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ Любослав Костов, представен от. Синдикатът упорства незабавно да бъде направена тактика за напредък, понижаване на икономическите неравенства и повишение на стандарта на живот в България.

" Регионални неравенства, неравенства в приходите, неравенства в благосъстоянията. Страни като България имат потребност от съществени кохерентна тактика за напредък и понижаване на икономическите неравенства. Реалната конвергенция такава, която ни сближава към центъра, в случай че приемем, че центъра е Европейския съюз, всички се намираме в една обща интеграционна общественост, такава, която ни сближава посред районите. Има един куп емпирични проучвания, които потвърждават, че в случай че редуцираш неравенствата в някои публично допустими правила, те способстват карта за демографските процеси, по този начин и за по високия действителен стопански напредък. А в България изрично както и да ги мерим с каквито и количествени знаци, демонстрира, че има огромен проблем с неравенствата ", разяснява Костов.

Сред предложенията на КНСБ са освобождение на повече наличен приход за най-бедните посредством промени в данъчната политика и насърчаване на образованието съгласно потребностите на стопанската система.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР