3В проведеното днес текущо класиране за прием в детските заведения

...
3В проведеното днес текущо класиране за прием в детските заведения
Коментари Харесай

320 свободни места в пловдивските детски заведения след последното класиране

3 В извършеното през днешния ден настоящо класиране за банкет в детските заведения на град Пловдив взеха присъединяване 445 деца (със 103 по-малко от предходното класиране).  От тях най-вече са децата на яслена възраст – 291. За първа възрастова група заявки за присъединяване в класирането бяха подадени за 82 деца, за втора – 39, за трета подготвителна група - 21 деца и единствено 12 деца аплайваха за четвърта подготвителна група.

За класирането бяха оповестени общо 521 свободни места, като 182 от тях за децата в яслена възраст, 114 – за първа възрастова група, 90 – за втора възрастова група, 68 – за трета подготвителна група и 67 места за четвърта подготвителна група.

Класирани бяха общо 201 от кандидатстващите – 114 деца за детските ясли, 34 за първа възрастова група, 30 за втора възрастова група, 13 за трета подготвителна група и 10 за четвърта подготвителна група. За всички класирани деца следва записване при шефовете на детските градини и ясли в избрания от Графика на дейностите период – 13.10.2017 година.

След класирането на 5 октомври остават незаети общо 320 места, надлежно за яслени групи – 68 места, за първа група - 80, за втора група – 60, и за подготвителните групи надлежно 55 за трета и 57 за четвърта. Като цяло броят на местата за детските градини е задоволителен за всички искащи банкет. Към момента има прочут дефицит тук-там за част от регионите за най-малките – децата, кандидатстващи за яслените групи. С отписване на навършващите 3-годишна възраст през октомври, ноември и декември ще се освободят още места в детските ясли, с което ще се обезпечат и останалите кандидатстващи за банкет деца.

Следващото класиране е на 24 октомври 2017 година При подаване на заявки за него, родителите е добре да се срещнат с оповестените свободни места, които ще бъдат оповестени в период до 16-ти октомври, в това число. Повече информация родителите могат да намерят на страницата на системата за банкет на адрес www.dz-priem.plovdiv.bg
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР