3replicate е пърформанс инсталация, която чрез средствата на съвременния танц

...
3replicate е пърформанс инсталация, която чрез средствата на съвременния танц
Коментари Харесай

Пърформанс инсталация изследва темата за автентичността в съвременната дигитална среда

3replicate е пърформанс апаратура, която посредством средствата на актуалния танц показва концептуално тематиката за достоверност, копие и оригинал в актуалната обществено осведомителна среда. Неин хореограф е Станислав Генадиев, танцьор и режисьор, притежател на две награди „ Икар “.

Проектът се базира на концепцията за човешкото тяло като средство в пробна лаборатория. Чрез анатомични деформации той показва образно някои от физичните закони.

Посредством китенична сила танцьорите, които вземат участие в пърформанса, изпитват опциите на своите тела, като ги слагат на три равнища – на земя, стоеж и във въздух. Единствената цел на придвижванията им е да разчупят пространството и да завладеят въздуха, покорявайки съзнанието. Идеята е по този метод да издигнат тематиката за истинския облик на индивида в цифровата среда и неговото копие. Артистите Елена Китова, Филип Миланов и Валери Миленков пресъздават облиците на оригинала и копието, които в последна сметка се сливат в едно.

Какво значи всичко това – споделя Илиян Цветков в звуковия файл.

Той е създател на Studio EW, където довечера, 19 май, от 21 часа ще бъде премиерата на пърформанса.Илиян с наслада приема поканата на Станислав Генадиев за основаването на 3replicate, тъй като точно посредством инсталацията имат опция да показват пространството като самостоятелна сцена за модерно изкуство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР