'От 80 години Българското национално радио не е спирало.'' Това

...
'От 80 години Българското национално радио не е спирало.'' Това
Коментари Харесай

София Владимирова: От 80 години БНР не е спирало


'От 80 години Българското национално радио не е спирало.'' Това съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова в предаването "Лице в лице " по bTV.
''Подобно прекъсване сигнала на "Хоризонт " е невиждано. Очевидно не става дума за профилактика. Две от институциите, които направиха инспекции, откриха, че механически проблем не е имало. Продължават да текат инспекции и бих се въздържала от коментар, добави Владимирова.''
"Ние се срещнахме с редколегията, тъй като те желаеха среща, и още на 16 септември изслушахме генералния шеф на БНР. Но към момента нямаме информация за какво беше спрян сигнала на "Хоризонт " и не знаем кой носи отговорност за това ", добави тя.
"Ако генералният шеф на БНР Светослав Костов не си подаде оставката до края на тази седмица, идната седмица ще бъде вкарано решение за предварително преустановяване на длъжността му. Най-малко три гласа трябват, с цел да се случи това, а четирима съветници желаеха към този момент това да се случи. Заседанието ще бъде обществено ", сподели още тя.
"За снощния случай Съвет за електронни медии изрази своята поддръжка към Българска национална телевизия и към екипа на "Референдум ". Такива прояви са неприемливи ", добави Владимирова.
По-рано през днешния ден единомислещо с 4 гласа ''за'' Съвет за електронни медии наложи санкция на БНР в размер на 27 хиляди лева.Едната глоба е в размер на 7 хиляди лв. за нарушение на самостоятелната лицензия. Вторият акт е за нарушение на правилото за гарантиране правото на информация, а глобата е максималната- 20 хиляди лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР