39-годишният Радослав Стойчев е бил спипан след сериозно разследване, криминалното

...
39-годишният Радослав Стойчев е бил спипан след сериозно разследване, криминалното
Коментари Харесай

Бургаският бандит Тафо ограби златарско ателие, заложи накитите в ломбард и пропи парите

39-годишният Радослав Стойчев е бил хванат след съществено следствие, престъпното му досие е много богато 

Броени часове откакто незнаен отмъкна златни и сребърни украшения от ателие в центъра на Бургас, служителите на реда от Първо районно управление (на МВР) откриха кой е причинителят. Става дума за остарелия познайник на органите Радослав Стойчев, прочут с прякора си „ Тафо “, който е с много богато престъпно досие и даже е бил осъждан.

Тафо влезнал в златарския магазин на ул. „ Александър Велики “, показал се клиент и почнал да преглежда изложената стока. В миг, когато накитите били оставени без контрол, той сграбчил няколко златни и сребърни синджира и гривни и хукнал в незнайна посока. Общото тегло на откраднатите декорации било към 100 грама.

Днес обектът работеше в естествен темп и даже бе цялостен с клиенти. След съществено следствие, ревизиране на камери за видеонаблюдение, разпити на очевидци и разпознавания, ченгетата открили и задържали престъпно проявеният мъж. Пред служителите на реда Тафо разказал, че с откраднатите бижута направил залози в разнообразни бургаски заложни къщи, а с парите се почерпил солидно.

Към момента 39-годишният Радослав се намира в Бургаския следствен арест с непрекъсната мярка „ задържане под стража “ за друго закононарушение - кражба от жилище, ситуирано на улица „ Цар Калоян “ №56 в жк. „ Възраждане “, откъдето на 2 януари т.г. отмъкнал бижута на стойност близо 1000 лева

В началото на 2022 година Тафо бе арестуван, откакто на спирката до УМБАЛ-Бургас в жк „ Зорница “ съумя да извади тихомълком телефона на 61-годишната жена и да избяга ( ).

През март пък Радослав отмъкнал тв приемника на бургазлия като се промъкна в жилището, до момента в който притежателят не бил вкъщи. Кражбата станала от парцел, намиращ се в блок 104 на жк. „ Меден рудник “ ( ).

Крими историите с Тафо не престават и през 2023 година, когато в края на февруари отмъкна кутия с дарения от хранителен магазин „ Болеро “ в бургаския жк. „ Изгрев “.

През март същата година пък извърши ужасно осквернение. Открадна сумата от 3 000 лева От дарения от църковен храм " Св. Николай " в ж.к. " Меден рудник " ( ).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР