39-годишният Абдулах Абдулахед - един от тримата сирийци, задържани за

...
39-годишният Абдулах Абдулахед - един от тримата сирийци, задържани за
Коментари Харесай

39-годишният Абдулах бил мозъкът на каналджиите, убили двамата полицаи в Бургас

39-годишният Абдулах Абдулахед - един от тримата сирийци, арестувани за касапницата с рейс с мигранти, който умъртви двамата служители на реда в Бургас, е бил мозъка на каналджиите. Това съмнение изрече прокуратурата на делото за ограниченията за неотклонение на сирийците, което се гледа в този миг в Бургаския областен съд.
Прочетете още
Абдулах: Съжалявам за починалите служители на реда, имам 4 деца

Абдулах бил индивидът, обезпечил рейса, в който бяха транспортирани 47 незаконни мигранти. Той имал механически знания и обяснил на Омар по какъв начин да ръководи автобуса. Двамата дружно проучили маршрутите, като 39-годишният сириец взел участие в цялостната организация.

Обвиняеми за незаконен трафик са още 20-годишният Ахмад Муфед и 15-годишният Омар Аднан, който е карал автобуса-убиец, премазал полицейската патрулка, в която на място починаха служителите на реда Йордан Илиев на 31 година и 42-годишният му сътрудник Атанас Градев. Кървавият случай стана на разсъмване на 25 август, на оживеното бургаско кръстовище " Трапезица ", предава 24 часа.

20-годишният Ахмад: Простете ми, доста съм гладен

47-те незаконни сирийци са били не по седалките в рейса, а на пода - в това число и 4-годишни деца. Те са  били принуждавани от Ахмад да мълчат. Именно той е качил незаконните мигранти в автобуса в региона на странджанското село Стоилово. Същият Ахмад окуражавал Омар лудо да кара рейса, нахъсвал го и по време на полицейското гонене, стана ясно още от пледоарите на представителите на държавното обвиняване.

Най-вероятно тримата сирийци са взели участие в доста добре проведена скица за трафик, прилагана и обратно във времето, съобщи ръководителят на районната прокуратура Мария Маркова.

Омар, Ахмад и Абдулах са упрекнати в тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува от 1 до 6 година затвор и санкция от 5000 до 20 000 лева. 

Шофьорът на автобуса Омар: Съжалявам, имах потребност от пари, с цел да дойдат родителите ми в България

За разлика от Омар и Абдула, които са представлявdни от служебни бранители, сириецът Ахмад е упълномощил юристът от Старозагорската гилдия Камен Новиков.

Още при започване на правосъдното съвещание прокуратурата зададе няколко въпроса на Омар, свързани с неговата идентичност и животът му преди да бъде настанен в бежанския лагер в Харманли. Стана ясно, че той е роден в сирийския град Кобани, не е учил и не е работил нищо в родината си. Миналата година дружно с родителите си съумява нелeгално да стигне до Турция. В момента родителите му живеели на квартира в град Адана. Омар съобщи, че няма документи за идентичност.

Пред съда през днешния ден Омар сподели, че съжалява и че не е желал да нарани никого, само че му трябвали пари, с цел да докара родителите си в България.

Съучастникът му Ахмад пък сподели, че се е хванал с трафика, тъй като нямал никакви пари и гладувал.

39-годишният Абдулах изясни, че е сериозен човек, татко на 4 деца. Избягал от Сирия поради войната. Имал работа в България и получавал положително отношение от българите. Не допускал, че ще се случи всичко това и изрече състрадание за починалите служители на реда.

Съдът ще се произнесе по-късно през днешния ден. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР