39-годишната Бритни Спиърс извоюва важна победа по пътя към личната

...
39-годишната Бритни Спиърс извоюва важна победа по пътя към личната
Коментари Харесай

Свобода за Бритни: баща ѝ се отказа от попечителството

39-годишната Бритни Спиърс извоюва значима победа по пътя към персоналната и финансовата си независимост. Бащата на певицата, Джеймс Спиърс, под чието настойничество тя е от 13 години насам, се съгласи непринудено да се откаже от контрола, заяви Variety. Звездата няма право да управлява живота си от 2008 година насам, когато претърпя нервозен срив. 

Певицата стартира правосъдна процедура това лято, целяща да лиши татко ѝ от противоречивото настойничество, което му дава контрол върху нейните финанси, и да го размени с самостоятелен счетоводител. Според новия юрист на Бритни Матю Розенгарт, тя е способна сама да избира кой да я представлява и да назначава кой да ръководи финансите ѝ. Предходно сходно искане беше отхвърлено от съдийката по случая Бренда Пени. Адвокатът оцени решението на бащата да се отдръпна като " огромна победа ". 

Джейми Спиърс сподели, че ще сътрудничи на съда, но не даде период за " оставката си ". 39-годишната поп звезда обаче остава под контрола на Джоди Монтгомъри, която управляващите са назначили да дава отговор за медицинските и персоналните каузи на Бритни. Певицата персонално настоя  пред правосъдните управляващи Монтгомъри да поеме тази роля.

През юни тази година Спиърс се появи за пръв път в съда след две години цялостно безмълвие, напомня Би Би Си, и отправила шокиращи обвинявания към татко си. Певицата съобщи, че се усеща като пандизчия, а човешките й права са мощно лимитирани. Тя се оплака, че не ѝ е разрешено даже да взима никакви решения за своя живот, в това число не може да се омъжи за приятеля си Сам Ашгари и да роди дете. Спиърс разказа, че има сложена противозачатъчна серпантина и даже не ѝ се разрешава да отиде в болница и да я премахне по лична воля, с цел да стане още веднъж майка. Освен това тя е била принуждавана от татко си и други съпопечители да приема медикамент с литий, от който се е чувствала упоена и даже не е можела да приказва. 

" Не съм тук, с цел да бъда нечий плебей! Последният път, когато говорих пред вас, останах неразбрана. Надявам се, че в този момент ще чуете думите ми и ще разберете, че това настойничество ми нанася повече вреди, отколото изгоди ", моли певицата към правосъдните управляващи в стрийминга онлайн.

Засега Бритни не е коментирала решението на татко си да се отдръпна от попечителството, само че в Туитър незабавно заваляха окуражителни мнения от нейни фенове - известни и незнайни.

----

Бритни Спиърс става звезда още малолетна в края на 90-те, а до през днешния ден е продала над 100 милиона копия от албумите си (30 от тях единствено за дебюта й Baby One More Time). Има зад тила си два брака - с Джейсън Александър, траял единствено 55 часа, и с Кевин Федърлайн, от който има две деца. Психичните ѝ проблеми и злоупотребата с субстанции обаче доведоха до налагането на настойничество над финансите и живота ѝ. И до момента в който някои считат баща ѝ за страшилище, други упорстват, че той е избавил огромното ѝ музикално завещание от банкрут.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР