39-годишен мъж бе осъден за отвличане на жената, с която

...
39-годишен мъж бе осъден за отвличане на жената, с която
Коментари Харесай

Затвор за варненец, пребил и отвлякъл бившата си

39-годишен мъж бе наказан за похищение на дамата, с която живеел, нанасяне на телесни повреди на същата и закана за ликвидиране по отношение на нея и нейната майка. Окръжният съд във Варна призна мъжа за отговорен по четирите обвинявания от обвинителния акт и дефинира той да търпи най-тежкото от избраните му санкции - 7 години затвор при първичен общ режим на изтърпяване, осведомят от Окръжната прокуратура в морския град.

Подсъдимият Н.А. съжителствал с жертвата от 2015 година. От самото начало на тяхната връзка тя постоянно ставала жертва на домашно принуждение, упражнявано от него. След всеки побой младата жена напускала личния си апартамент, в който двойката живеела, и отсядала при родителите си. Подавала и тъжби до полицията и прокуратурата неведнъж. Но скоро след депозирането им, тя променяла своите показания, надлежно пояснения по инспекциите и още веднъж се прибирала при Н.А., който от самото начало успявал да упражнява върху нея и душевен тормоз.

Съвместното им общуване траяло доникъде на май 2023 година, когато пострадалата дефинитивно взела решение да прекрати връзката си с мъжа, като в това число поискала той да се изнесе от жилището й. Въпреки че се съгласил и се изнесъл от жилището, Н.А. траял да търси контакт с дамата – звънял й по телефона, търсил я при околните й, заплашвал я.

Рано сутринта на 30 май 2023 година той я издебнал пред дома на родителите й в околност край Варна. Когато тръгвала дружно с майка си към детската градина, с цел да заведат общото им с подсъдимия дете там, дамата била принудително свалена от колата на майка си и качена в автомобила на Н.А., след което била отведена в незнайна посока пред погледа на околните й, включително и на малолетната й щерка.

Мъжът отвел дамата в гориста безлюдна околност, където двамата останали няколко часа. През това време той й нанасял удари по тялото с юмруци, стискал я с ръце в региона на шията, обиждал я, заканвал се да убие нея и родителите й.

Междувременно, уплашени за живота на щерка си, родителите на дамата подали сигнал за протичащото се в полицията. Незабавно били подхванати дейности за търсене на почхитителя, като няколко пъти мъжът разговарял с полицейските чиновници, които опитвали да го успокоят. Той обаче не издавал местоположението на двамата и даже се заканил да убие младата жена.

След няколко часа работа по случая, към обяд на 30 май автомобилът на подсъдимия бил видян пред магазин в околност Ракитника край Варна. Бързо били подхванати дейности за задържането му и за освобождение на жертвата. Мъжът не оказал опозиция и предал непринудено пневматичен револвер, мачете и нож, които носел със себе си. Но изрично отрекъл да е упражнявал физическо принуждение върху потърпевшата, въпреки контузиите по тялото и лицето й да били забележими.

Наложената от Окръжния съд във Варна присъда предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР