''Тревожа се не по-малко отпреди 20 години. Аз съм виждала

...
''Тревожа се не по-малко отпреди 20 години. Аз съм виждала
Коментари Харесай

Съдия Куцкова: Гешев говори противоконституционно и неправилно граматически

''Тревожа се не по-малко отпреди 20 години. Аз съм виждала такива спорове с хора от държавното управление на Съюз на демократичните сили, след това и със идващите държавни управления, само че в този момент нещата стават доста по-грозни! Остават ми три години до пенсия, скърбя за младите сътрудници. Некачествената работа на законодателната власт, се измива със съда. Много е елементарно да манипулираш публичното мнение, тъй като нашият език е мъчно наличен. Възползваха се от една напълно разбираема тъга, доста хора злоупотребиха с нея, използваха го с цел да охулят един арбитър (съдия Калин Калпакчиев), който до момента в който беше член на Висш съдебен съвет бе напълно открит съперник на основния прокурор. Очевидно това не е забравено'', това съобщи някогашният ръководител на Съюза на съдиите в България арбитър Нели Куцкова в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком, а думите ѝ са във връзка публичната и медийна нервност по проблема ''Полфрийман'', която докара до неприемлив напън от страна на политически партии и обособени персони против българския съд.

''Един човек, който преди седмица съвсем призоваваше към обществен линч, вие разказахте какво е станало в Националната телевизия нощес. Определено цялостното чувство е, че става все по-трудно да си естествен, почтен арбитър, който самичък си взема решение делата. Съдът е приел, че Джок Полфрийман е отговорен. Това е за мен като арбитър, влезнала е в действие присъда. Хората са нападателни, когато нямат причини. Когато нямаш - насъскваш тълпата. Разчитам, че хората са задоволително интелигенти и имат задоволителна информация, с цел да не се поддават на такива операции. Групичката, която крещи към няколко политици, напълно не е цялото българското общество'', съобщи още Куцкова, която е и някогашен член на Висшия правосъден съвет.

Тя изрази мнение, че казусът с Джок Полфрийман се употребява за офанзива против Съюза на съдиите и за заплашване на всички съдии като цяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР