''След масовите протести в местността Росенец срещу окупирането на плажа

...
''След масовите протести в местността Росенец срещу окупирането на плажа
Коментари Харесай

Община Бургас все още иска да даде пътя на частни фирми, близки до Ахмед Доган

''След всеобщите митинги в местността " Росенец " против окупирането на плажа стана известно, че Община Бургас към момента желае да даде пътя на частни компании, близки до Ахмед Доган''. Това разяснява общинският консултант в Бургас и водач на Политическа партия Средна европейска класа - Константин Бачийски, в ефира на предаването " Честно казано с Люба Кулезич ", което се излъчва по ТВ Евроком.

Припомняме, че от Бачийски започнаха скандалните разкрития за резиденцията на Ахмед Доган край " Росенец " и продължиха с фамозната акция на Христо Иванов и Иво Мирчев против гардовете на НСО на брега.

" Аз бях първият човек, който отиде и подаде персонално на Областния шеф сигнала за " Росенец ". По-късно ми звънна един авторитетен човек, с цел да ме убеждава да си отдръпва настояването. Аз имах срещи с доста хора, които ми обясняваха да си отдръпва сигнала. Интересно е по какъв начин няколко часа откакто е подаден сигналът, те намират човек, който ме познава. Скоростта на тези процеси е доста забавна. Някои от тези хора бяха доста културни и сдържани, а други ме заплашваха, че ще ме арестуват, тъй като прокуратурата има богата фикция и все нещо ще измисли ", изясни Бачийски.

Впоследствие Община Бургас отдръпва отчета, посредством който дава пътя до плажа край " Росенец " на частни компании и пуска различен документ с пороци, който да даде опция на компаниите да го нападат и топката отива в съда.

" Ако ние не създадем всичко допустимо да се случи, това е вероятният сюжет. Но аз открих метод, по който да се защитим и пътят да не остане в частни ръце. Аз предложих Общинският съвет в Бургас да изиска от съда да разгласи решението от април за незначително. От Юридическия съвет на Общината разясниха, че те би трябвало да пазят решението да се даде на частни компании. Аз разясних, че към този момент има ново решение, само че Бойко Борисов също разгласи, че съветът ще взима ново решение. Но очевидно това е за пред света ", добави Бачийски.

Целия диалог на Люба Кулезич с Константин Бачийски можете да изгледате след 1:23:35 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР