''Под въпрос е защо Прокурорската колегия към ВСС иска да

...
''Под въпрос е защо Прокурорската колегия към ВСС иска да
Коментари Харесай

Следовател: Европейската прокуратура може да разруши модела Борисов-Пеевски

''Под въпрос е за какво Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет желае да организира тъкмо такава процедура за избор на европейски делегирани прокурори. Изработени са правила, които имат подозрение. Оставено е на самите претенденти да се похвалят. Кадровият орган не показва информация''. Това съобщи следователят Бойко Атанасов в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком. Той е един от претендентите за делегиран прокурор на Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши.

" Начинът, по който самата прокуратура стартира работа, може да покаже дали това ще е следващият несполучлив модел. От 2007 година сме член на Европейски Съюз. Сиреч - от този момент би трябвало да се проверява непозволено разходване на европейския бюджет”, съобщи още Атанасов.

По думите му условието за започване на работа е дали същите имат опит с делата, които са предмет на тази прокуратура. ''Заложеното от прокуратурата като аршин демонстрира, че те не желаят да знаят и процедурата няма да се организира по тези правила'', добави следователят.

“Познавайки работата на Висш съдебен съвет и особено на Прокурорската гилдия, показал съм, че хората, заинтригувани да не се организират сходен жанр следствия, ще впрегнат всичките си лостове, с цел да се случи по този начин, че да не се направи естествен подбор”, означи гостът на Люба Кулезич.

По думите му такива закононарушения има (б.р корупционни). ''Присъди в България обаче няма'', добави той.

''Моделът “Борисов-Пеевски” действа. Той пречи на прокуратурата да работи по тези каузи. Европейската прокуратура би могла да унищожи тези модели'', счита Атанасов.

Според него прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет се е потвърдила, че работи като един човек и даде за образец назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

Целия диалог можете да изгледате във видеото след 1:47:50:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР