''Първо да благодаря за поканата. Не съм имал възможност да

...
''Първо да благодаря за поканата. Не съм имал възможност да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има риск Борисов да си тръгне, но Пеевски да остане

''Първо да благодаря за поканата. Не съм имал опция да гостувам при вас от 4 години. В момента начело има митинг, моят апел е да поканите представител на тези хора, с цел да чуете какво имат да кажат. Става дума за хора, които слагат съществени въпроси, с години ги слагат. Става дума и за натрупващо се чувство, че Българска национална телевизия не съумява да извърши своята функционалност, това е очакване към основна институция''. Това съобщи в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия съпредседателят на политическото обединяване ''Демократична България'' - Христо Иванов.

''Това ръководство е завършило. Независимо от това какво споделя. Мандатът продължава официално. Има задоволително белези, че ръководството губи контакт с действителността. Бойко Борисов не смее да се появи в София, върви по градежите, по храстите'', съобщи още Иванов.

''Въпросът не е за доверието към учените и лекарите, въпросът е, че имаме ръководство, което не се употребява с доверие, ръководство, което е корумпирано. Това е повода хората да желаят избори, с цел да могат да го заменят с друго, на което да имат повече доверие. Хората имат право на избор, това е базова полезност. Те ще избират. Въпросът е, когато хората имат право на избор, дали ние можем да им предложим някаква алтернатива'', разяснява той.

''Всеки е за едно нещо на този митинг и това е, че ние би трябвало да възстановим опцията за пълностоен избор в републиката. Оттам нататък всеки е със собствен дневен ред. Нашият дневен ред е дневният ред на модернизацията, която би трябвало да се случи. Зад рецесията идва трансформацията, която ще преживее светът'', счита съпредседателят на ''Демократична България''.

Той е на мнение, че имаме чудесни лекари, а казусът в опазването на здравето е в мениджмънта. Иванов посочи електронното опазване на здравето като нещо, което би трябвало да се случи.

''Кой ще събира крушите, ще решат хората. ''Демократична България'' удвои поддръжката си. Това, което имаме да свършим - да наложим тематиката за смяна и модернизацията, следва да го вършим. Преди раздрусването на крушата имаше тематики, които бяха табу за сътрудниците. Сега ще им се наложи да научат името Пеевски. Има риск Борисов да си тръгне, както Орешарски, само че Пеевски да остане'', сподели някогашният правосъден министър.

Той съобщи, че казусът със сарая на Доган в Росенец не е толкоз в противозаконната сграда, а: ''Проблемът беше, че видяхме срастването сред власт и богатство.''

''Отговора на въпроса ''С кого'' ще го даваме в края на акцията. Искаме мандата, с цел да променим радикално политическата система, с цел да модернизираме България'', отговори Христо Иванов на въпрос от водещия Бойко Василев, който го попита с кого може да си партнира ''Демократична България''.

Според Иванов сега има две окомплектовани политически обединения - ''Демократична България'' и Движение за права и свободи.

''Ние от самото определяне на обединяването ''Демократична България'', декларирахме че централният проблем е моделът Борисов-Пеевски. Не можем да приемем каквото и да е оставане на Борисов. Той беше наименуван съпремиер на Пеевски'', добави той.

''Разбира се, че имаме алена линия с БСП'', безапелационен бе съпредседателят на ''Демократична България'', а по-късно добави, че: ''Има тематики, за които сме подготвени да беседваме с всички, само че това не значи, че сме подготвени да влезнем в едно управление''. Една от тези тематики, по думите на Христо Иванов, е правосъдната промяна.

''Този митинг в последна сметка е митинг и за богатство, тъй като в България не се създава задоволително богатство. Откакто сме влезнали в европейското семейство, Румъния ни задминава с 14%'', означи Христо Иванов.

На финала на присъединяване си той бе безапелационен, че митингът сега се поддържа надалеч, надалеч оттатък жълтите павета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР