''Наслушах се на глупости за лекарствата. Вече преставам да се

...
''Наслушах се на глупости за лекарствата. Вече преставам да се
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Ваксината ще даде възможност бързо да се върнем към нормалния живот

''Наслушах се на нелепости за медикаментите. Вече преустановявам да се удивлявам. Фармацевтичните компании нямат желание да трансформират безстопанствен геном. Опитваме се да скроим шапка на вируса. Хората са толкоз залети с всякаква безумна информация, че задават безумни въпроси Това сподели известният фармацевт проф. Георги Момеков. Той бе посетител в предаването ''Панорама'', което се излъчва по Българска национална телевизия.

''Китайските учени качиха генома на SARS-CoV-2 вируса още през януари и учените имаха време да разработят ваксина. Конвенционалните ваксини още не са стигнали до фаза три. Имаме ваксини с матричната РНК и аденовирусните вектори, които не са напреднали с регистрацията “, разясни проф. Момеков.

''Нежелани реакции има при всички медикаменти. Всеки нов медикамент има един черен триъгълник, което демонстрира, че той е под мониториг. Наблюдението не свършва с регистрацията'', по този начин той отговори на толкоз коментирания въпрос дали може да има странични реакции след имунизация.

''Малко ваксини са имали тествания от 43 000 индивида “, вметна фармацевтът.

''Работим с научни данни. Знаем, че сред плацебо и действителната ваксина разликата е 95%. Никой не е очаквал това. Ваксинацията ще ни даде една доста добра опция бързо да се върнем към естествения си живот'', безапелационен е специалистът в региона на фармацията.

''Умните хора ще повярват, че имунизацията има резултат, а те ще би трябвало да убедят глупавите. Това е нашата роля като общество. Ние съумяхме за една година да създадем артикул, който оказва помощ против вируса'', съобщи още проф. Георги Момеков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР