''Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но

...
''Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но
Коментари Харесай

Математик: Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива

''Надвишената свръхсмъртност продължава да e на извънредно високи равнища, само че въпреки всичко имаме спад с към 8% по отношение на предната седмица (колкото е и спадът в Коронавирус смъртността). Над 2 пъти повече хора умират сега в сравнение с за последните приблизително 5 години''. Това проучва математикът Петър Велков.

" Имаме 97% нарастване в смъртността - 2110 индивида повече умряли през 50-седмица (7-13.12) в сравнение с приблизително за последните години. (4276 смъртни случая при 2166 приблизително за последните 5) ", прецизира той.

" Хората не престават да си умират от всевъзможни болести (тях Национален статистически институт си ги регистрират, индикаторът обгръща цялата обща смъртност, те са си в тези всекидневно към 2000 случая), а към тях се прибавят още над 2200 души, които са умряли поради пандемията (като публично една сериозна численост даже не са регистрирани като умряли от COVID-19) ", акцентира Велков, който е и специалист по ръководство на рецесии.

Данните, които той разяснява, са за 50-та седмица, като Национален статистически институт регистрира с съвсем две седмици забавяне. Т.е. към момента предишна седмица (51-ва) с 925 умряли от Коронавирус (3% нарастване по отношение на предната) към момента не е влезнала, а за актуалната (52) най-вероятно данните ще са сходни с дребен спад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР