38 стотинки помощ по мярката 60 на 40 за запазване

...
38 стотинки помощ по мярката 60 на 40 за запазване
Коментари Харесай

Държавата помага за запазване на работни места в коронакризата - с 40,66 стотинки на месец

38 стотинки помощ по мярката " 60 на 40 " за опазване на работни места е получила компания " Клавис Тренд ". Това излиза наяве от следващата порция описи, оповестени на уеб страницата на Националния застрахователен институт (НОИ).
Помощта е за октомври, 2020 година, само че още по-абсурдното е, че " Клавис Тренд " се " радва " на сходни суми още два месеца. През ноември, страната подкрепя компанията с 43 стотинки, а през декември - с 41 стотинки, демонстрира. Това прави по 40,66 стотинки на месец.
 По мярката 60 на 40 към този момент са изплатени над 1 милиарда лв. По мярката 60 на 40 към този момент са изплатени над 1 милиарда лв.
Изплатените досега средства по мярката 60 на 40 към този момент са над 1 милиард лв.. Изплатените обезщетения от 75 на 0 по мярката „ За...
Проверка в Търговския указател демонстрира, че съсобственик и шеф е съветски жител - Олег Таксиор. Като предмет на активност е вписано следното: " Търговия със артикули в първичен, модифициран или обработен тип, импорт и експорт на артикули, комерсиално посланичество и ходатайство, туристическа активност, складови, комисионни и спедиционни покупко-продажби, покупко-продажби с интелектуална благосъстоятелност, транспортна активност в страната и в чужбина, консултантска активност, културни връзки, хотелиерство, ресторантьорство, маркетинг, рекламни и осведомителни услуги, покупко-продажба на недвижими парцели, строителство и търговия със строителни материали, провежда и организира магистърски стратегии, курсове за професионална квалификация; следдипломна подготовка, образователни семинари, конгреси и стажове за подготовка със личен личен състав или с външни сътрудници на сдружението ".
Припомняме, че " 60 на 40 " беше най-хвалената от третото държавно управление на Бойко Борисов мярка, съответно от обществения министър Деница Сачева. Идеята ѝ е страната да дава 60% от заплащането на трудов контракт на ударени в активността си компании, а останалите 40% да бъдат покривани от работодателя. Много компании обаче показаха, че като нямат и 1 стотинка приход, не могат да покрият и 1% заплата. Други пък попитаха каква е тази помощ, откакто в случай че съкратят чиновниците си и те идат на трудовата борса, ще вземат 60% от заплатата си по трудов контракт, а съкратилата ги компания няма да има потребност да заплаща нищо - след приключване на периода на борсата може да се мисли за преназначаване на съответния чиновник, в случай че някогашният му шеф е претърпял пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР