38-годишна пловдивчанка се изправи пред Районен съд - Пловдив заради

...
38-годишна пловдивчанка се изправи пред Районен съд - Пловдив заради
Коментари Харесай

Жена катастрофира, а пробата показа 2,09 промила! Адвокат: Не е възможно, пила е само чаша и половина вино!

38-годишна пловдивчанка се изправи пред Районен съд - Пловдив поради породена злополука с материални вреди след приложимост на алкохол, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Инцидентът е станал на 11 февруари 2021 година на околовръстния път на Пловдив, към 18,30 часа.

Обвиняемата С.Е. се прибирала от рожден ден, когато със своя автомобил " Пежо " навлиза в насрещната лента и блъска движещият се напряко камион. Вследствие на удара ръководената от дамата кола се завъртяла и блъснала движещия се директно зад ТИР-а различен автомобил.

Направената кръвна проба на шофьорката посочила 2,09 промила алкохол.

" Не се признавам за отговорна. Имам искания по отношение на резултата от кръвната ми проба. Бях пила единствено чаша и половина алено вино, не е допустимо промилите да са толкоз високи ", съобщи в правосъдната зала обвинената С.Е.

Нейният юрист също оспори резултата от кръвната проба и изиска от съда да назначи да бъде направена сложна съдебно-медицинска експертиза.

" Какъвто и организъм да е (мъжки, женски, разнообразни килограми), няма по какъв начин два часа след изпиване на чаша и половина вино да се откри такова огромно количество алкохол в кръвта, равняващо се на бутилка и половина, даже две, концентрат. Освен това докторът, който взима тестът, е открил, че подзащитната ми се намирала в съответно положение, насочена за време, място и час, с явен вербален контакт. Пробата може да е сбъркана, може да е на различен човек. Това биха открили способените органи. В наредбата за предпазване на пробите има най-малък период от 3 месеца, в който те се съхраняват, само че няма оптимален подобен. Така че съществува възможност тестът да не е унищожена към сегашния миг ", съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg юрист Василев.

В последна сметка съдът почете неговото искане и насрочи идващото съвещание за 6 април от 13,30 часа.

Гледайте в прикаченото видео цялото изявление на юрист Василев пред Plovdiv24.bg!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР