37-годишната Рейчъл Ковърт от Масачузетс, САЩ, е самопровъзгласила се за

...
37-годишната Рейчъл Ковърт от Масачузетс, САЩ, е самопровъзгласила се за
Коментари Харесай

Когато на 30+ имаш финансовата свобода да се пенсионираш

37-годишната Рейчъл Ковърт от Масачузетс, Съединени американски щати, е самопровъзгласила се за " цифров бродяга ", на която е дадена свободата да пътува където и когато пожелае, откакто се пенсионира отчасти преди 40-годишна възраст.

Тя си спомня, че родителите й са били " спестовни " що се отнася до пари, когато е била дребна: живеели са в остарял дом, карали са колите си, до момента в който не се разпаднат и са разчитали на домашно приготвени, евтини ястия. Когато Рейчъл приключва фешън дизайн през 2007 година, тя постоянно се оказва безработна заради световната криза.

Като приключва разполага с някакви минимални приходи, които и оказват помощ да оцелее. Малко по-късно обаче получава страхотна реализация. Рейчъл стартира да схваща, че времето е нейният " най-ценен актив ", откакто е диагностицирана с ревматоиден артрит. В резултат на това тя взема решение да стартира да влага парите си в опит да живее живота си пълноценно.

" Знаех, че няма да мога да пътувам и да се любувам на живота си, когато остарея, тъй че това в действителност ме накара да направя смяна ", споделя Рейчъл, която споделя препоръките си в TikTok.

" Все още спестявах и вложих, където можех в ранните си години, само че не с нападателния блян, който имах по-късно. Първоначално задачата ми беше да се пенсионирам някой ден, само че с течение на времето желаех да се откажа от корпоративната система и да разполагам с времето си. " А ето и какви са нейните финансови препоръки, в случай че желаеме да реализираме самостоятелност.

Ясна цел

Много от нас търсят евтини покупко-продажби, с цел да спестят спомагателни пари всеки месец. Въпреки това Рейчъл споделя, че е извънредно значимо да се наблюдават доста деликатно разноските, без значение какъв брой дребни са те. " Трябва да сте доста ясни по отношение на разноските си, защото в случай че не знаете къде отиват всичките ви пари, няма да можете да проектирате живота, който желаете ", изяснява тя. " Най-лесният метод за мен да направя това беше да остана в едно и също жилище за дълги интервали от време, защото знаех какъв брой ще коства да съм там. Освен това хапвам единствено избрани храни и знам какъв брой ще би трябвало да платя за почивки, тъй че да съм наясно какъв брой би трябвало да похарча за пътуването. "

Съсредоточаване се върху растежа

Рейчъл има вяра, че до момента в който спестяването е значимо, по-полезно обаче е да намерим способи да увеличим приходите си. " Открих, че най-лесният метод да направя това е като желая покачване. Знаете, че заслужавате спомагателни пари, само че въпросът е да го докажете. Ако също по този начин кандидатствате за работа, на която ви заплащат повече и имате увереността да кажете какъв брой сте страхотни, това също ще помогне за увеличение на приходите ви. Не съм огромен обожател на страничните действия, тъй като обичам да разполагам със свободното си време, само че пък работи добре за доста хора, които могат да отделят спомагателни часове. " Сега Рейчъл работи до 75% от " естествената " работна седмица с бизнеса си на свободна процедура. " Иска ми се да бях трансформирала кариерата си и да бях намерила нещо по-малко стресиращо или вероятно да бях почнала личен бизнес по-рано.
 Мишел Макгаг и парите, които е икономисала за една година без непотребни разхдои
Огромната сума, която можем да спестим, в случай че не си купуваме нищо ненужно

Странният опит на една англичанка

" Сега работата ми харесва толкоз доста, че не я усещам като тежест. Осъзнах, че не става въпрос за това в никакъв случай повече да не работя, а за намиране на работа или цел, която се усеща като наслада и разрешава място за напредък, както и еластичност. Прекарах прекомерно дълго време на едно място, тъй като се опасявах да направя огромна смяна и вместо това изчаках да имам задоволително пари, с цел да пребивавам, преди да напусна. Пълното пенсиониране към този момент не е цел за мен, става въпрос за финансова непоклатимост и еластичност. "

Начин на мислене

Рейчъл споделя, че придобиването на финансово благосъстояние може да стане единствено с позитивно мислене. " Ако се концентрирайте върху вярата, че можете да забогатеете, като четете книги или се запознавате с това по какъв начин мислят богатите, това е постижимо ", добави тя. " Но единствено в случай че вярвате, че можете да го извършите. Разберете задачите си и за какво работите за тях, защото в случай че нямате стабилен път, няма да можете да стигнете до там. Освен това би трябвало да имате малко самообладание - това беше 14-годишно пътешестване за мен и бях по-агресивна едвам към финалните седем.Всяка седмица, която отлагате да започнете своята финансова независимост, се трансформира в години спомагателна работа преди пенсиониране. "

Харчете пари, с цел да вършиме пари

Въпреки че наподобява нелогично да се отклоняваме от спестявания по време на рецесията с разноските за живот, вложението може да облагодетелства финансовата обстановка в дълготраен проект. Това е рискована игра, само че вложението на дребни суми за дълъг интервал от време може да помогне да увеличим доста приходите си. " Не, не е нужно да сте Уорън Бъфет, с цел да бъдете сполучлив вложител и това в действителност е по-скоро метод, който е по-добър в дълготраен проект ", изяснява Рейчъл. " Вместо това, научаването за вложение в неща като евтини индексни фондове или данъчно облекчени сметки като ISAs е отлично място да започнете. Най-простият метод постоянно е най-хубавият метод, когато става въпрос за вложение ", поучава Рейчъл.
 Trusted Housesitters, Ники Грихолт и по какъв начин да отсядаме на невероятни места против гледане на домашни любимци
Двойката, която отсяда гратис на невероятни места по света

Ето и по какъв начин го реализират

Уточнява, че преди да напусне работа, влага в няколко сметки всеки месец в продължение на седем години. " До ден сегашен към момента употребявам данъчно облекчени сметки, с цел да влагам в евтини индексни фондове и този метод продължава да бъде най-здравата и надеждна тактика за създаване на благосъстояние. И то освен за елементарния човек, само че за богатите. "

Правилните разноски

Рейчъл има вяра, че има разлика сред ненужните, несериозни разноски и скъпите, които си заслужават. " Смятам, че тестването на " изрязването " на неща от живота ви е най-хубавият метод ", споделя тя. Например, палто с положително качество, което ще носим  всеки ден, евентуално е добра инвестиция, само че убийствени обувки за сватбата на другар, който няма да носим в никакъв случай повече, не си костват. "

Струва си обаче да се вслушаме в препоръките на Рейчъл, с помощта на които си е осигурила финансова независимост и в този момент тя ръководи собствен личен коучинг бизнес на свободна процедура, означават от Metro.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР