37-годишна украинка, която е загубила бебето си 10 дни след

...
37-годишна украинка, която е загубила бебето си 10 дни след
Коментари Харесай

Украинка твърди, че е загубила бебето си заради неадекватни медицински грижи у нас

37-годишна украинка, която е изгубила бебето си 10 дни след раждането, твърди, че не е получила съответни медицински грижи. Случаят е от 26 юли във Варна.

Жената споделя, че е забавена при раждането. Наложило се да обикаля няколко лечебни заведения, а това е предизвикало затруднения. Олга Иванова е трябвало да роди на 16 август, само че водите й изтекли седмици по-рано и се е наложило да бъде призната по неотложност. След като обиколила две лечебни заведения, раждането правят лекарите от " Св. Анна ", оповестява.

„ Колегата преглежда дамата, открива се, че детските сърдечни тонове са доста под нормата. В 05:50 ч. дамата към този момент е в операционната. Тоест единствено за 20 мин. сътрудниците се провеждат и оперират дамата по неотложност. Като изваждат плода в тежко депресивно положение, незабавно е признат от реаниматори, неонатолози - и се стартира незабавна реанимация на плода ”, съобщи доктор Милко Папазов - шеф на родилно поделение при МБАЛ „ Св. Анна ” – Варна.

Преди лекарите от „ Св. Анна ” да извършат интервенцията обаче Олга е била закарана в АГ болничното заведение в морския град. „ Минимум 20 мин. ме държаха в неверната болница и попълних документи. След това ме закараха в болница „ Св. Анна ”, където също имаше закъснение ” , споделя Олга Иванова.  

От АГ болничното заведение оповестиха за NOVA, че пациентката фактически е била докарана в лечебното заведение, само че по-късно е поискала сама да бъде превозена в " Св. Анна " при наблюдаващият я доктор. Олга обаче отхвърля това да е по този начин.

„ За мен нямаше никакво значение в коя болница ще родя детето си. Просто желаех да получа съответна помощ ”, твърди Олга.

От Спешна помощ са безапелационни, че закъснение няма. „ Категорично няма закъснение, защото двете лечебни заведения са близко ситуирани в границите на 2-3 минути е станал противоположния превоз ”, съобщи доктор Мая Рашева - шеф на ЦСМП-Варна.

В последна сметка детето се ражда с доста ниски индикатори. 10 дни по-късно - то почива в реанимацията. „ Проблемът е систематичен, казусът не е единствено с Олга. Ние работим с доста случаи с украинци, на които им е отказана здравна помощ ”, твърди Татяна Кристи - фондация " Открито сърце ".

Въпреки тъгата и тъгата Олга не упреква страната, а просто се надява да няма други случаи като нейния.

„ Дойдох в България, с цел да спася детето си от войната, а действително го изгубих . Ще остана тук известно време, само че по-късно ще се прибера в Украйна. Искрено се надявам никой да не претърпява моята покруса и моля към всички лекари да обръщат доста повече внимание както на украинските, по този начин и на българските родилки ”, показва Олга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР