37-годишен софиянец намери и върна 140 000 лв. на собствениците

...
37-годишен софиянец намери и върна 140 000 лв. на собствениците
Коментари Харесай

Защо 37-годишен софиянец върна на възрастно семейство загубените 140 000 лв. -

37-годишен софиянец откри и върна 140 000 лева на притежателите им. Солидната сума е на възрастно семейство, което цялостен живот е спестявало, с цел да купи жилище на внуците си.

В съботен дъждовен ден Владимир Симеонов стопира на паркинг пред строителен обект в елитния софийски квартал Бояна. На земята лежи несесер, който в началото помислил, че е на някой от служащите.

" Не можех да допускам какво има вътре. Виждам парите. Не знам какъв брой са. Първата ми мисъл беше, че те ще стигнат до притежателя. Независимо къде е сега и какъв брой доста се тормози ", споделя Владимир пред Българска национална телевизия.

Несесерът се оказва цялостен с евро - общо 70 000. Владимир незабавно се прибрал у дома, само че не споделил даже на фамилията си. Мъжът бил твърдо решен, че ще намери притежателите. Пуснал и статус във фейсбук групата на квартала.

На въпрос дали не се е поддал на изкушението да прибере парите за себе си дава отговор, че не го е направил нито за момент.

Малко откакто прибрал парите на несъмнено място, Владимир Симеонов въпреки всичко решил да се върне на паркинга. Там забелязал възрастно семейство. Попитал ги какво вършат тук, а дамата му дала отговор, че на това място са изгубили целия си живот. Изгубените 70 000 евро се оказали всичките спестявания, събирани с години за апартамент на внуците.

Мъжът не се усъмнил, че това са хората, които търси.

" Бяха гравирани четири имена, издълбани в самия несесер. Това бяха четирите имена на техните внуци. Той (съпругът) ми ги цитира, без даже да съм му казвал да опише несесера. Жестът, който направи индивидът сега, в който му предадох несесера, беше следният. Бръкна, извади една от пачките, без да поглежда каква е. Сгъна я й я издърпа. Толкова банкноти, колкото издърпа, ми ги даде ", споделя Владимир.

Не приел парите. С образеца си младият мъж желал да покаже на 7-годишната си щерка, че моралът и положителното сърце са по-ценни от парите.

" В момента, в който споделих какво съм направил, първите думи на щерка ми бяха: " Тате, ти си направил положително, без аз да вземам участие в него ". Парите не са всичко. Това желая да схванат хората. В днешно време обществото е станало мощно обвързано единствено с парите. Пари, пари, пари..., само че не всичко е пари ", споделя Симеонов.

И добавя: " Аз имам едно пояснение за какво се случи това нещо. Защото те са били положителни през живота си. Те са правили положително и това нещо им се връща в подобен сложен миг. Това е посланието, което желая да кажа на хората. Правете положително, без да очаквате нещо. Това ще ви се върне в сложен миг ", приканва Владимир.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР