36-те депутати от Продължаваме промяната“ се опитват да окупират всички

...
36-те депутати от Продължаваме промяната“ се опитват да окупират всички
Коментари Харесай

Румен Христов: 36-те депутати на „Промяната“ се опитват да окупират цялата власт, дано не ни изчерпят търпението

36-те депутати от „ Продължаваме промяната “ се пробват да окупират всички властови позиции и дават доста неразбираеми сигнали. Надявам се да не изчерпят търпението ни. Това предизвести водачът на Съюз на демократичните сили и народен представител от групата на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред Българска национална телевизия.

Нека, само че както се споделя, несъмнено ще си счупят главата. Нашето подпомагане е, че подкрепихме държавното управление, опитахме се да подадем специалисти. Вярвам, че по-овластената персона е министър-председателят, само че предлагайки кандидатури, ние искахме да помогнем, а не да се борим за тези места.

Христов счита, че и в групата на ГЕРБ-СДС, и в тази на ПП-ДБ има доста по-добри специалисти, в сравнение с сегашните министри. Министерският пост е политически пост, надлежно и министрите са политически лица, съобщи Христов.

„ Оправданието “ е не желая хора, които към този момент са управлявали “ – ами господин Денков и той е управлявал като министър. Много неразбираеми неща и неразбираеми сигнали – да не ни изчерпят търпението се надявам “.

На въпрос какво би се случило при подобен сюжет, Христов съобщи: „ Бламиране на държавно управление, какво може да се случи? “

Той разяснява и разногласието към основаването на комисия за имунитетите. Въпреки че няма определен ръководител, сходно на останалите, тя също ще бъде свиквана от ръководителя на Народното събрание. По думите на Христов е традиция желаните имунитети да бъдат обсъждани в комисия и по-късно да се внася предложение. Това е традиция, анулирана от 2012 година, когато се мина към доброволния отвод от имунитети.

Христов уточни, че неразбирателствата в ръководещото болшинство ще забави и диалозите за регулаторите:

„ Ние не можем да се разберем за парламентарните комисии и до момента в който не реализираме някакво съгласие, ще вървят мъчно диалозите за регулаторните органи, Висш съдебен съвет, инспектората и така нататък “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР