36-годишният Гаел Монфис напомни за безспорната си класа и записа

...
36-годишният Гаел Монфис напомни за безспорната си класа и записа
Коментари Харесай

Като в най-добрите си дни: Монфис обезоръжи Бублик и даде сериозна заявка във Вашингтон!

36-годишният Гаел Монфис подсети за безспорната си класа и записа впечатляващ триумф над Александър Бублик, класирайки се за осминафиналите във Вашингтон, където в предишното победи с купата. Сблъсъкът, противопоставящ двама от най-големите шоумени в тениса, бе предстоящ със съществени упоритости за представление от феновете в американската столица, които бяха изпълнили корта до краен лимит, като желанието им беше сбъднато, а " Ла Монф " изнесе един от най-хубавите си мачове за последната година, с цел да повали първенеца от Хале в следващи сетове - 6:3 6:4. Така завръщането към твърдата настилка за Саша се оказа надалеч от мечтаното, до момента в който френският деец за първи път Канадския Мастърс през предишния сезон насам, състоял се преди цели 12 месеца, записва две следващи победи и в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи против Талон Грийкспор.

Началото на дуела се трансформира в изпълнено с съмнения за всекиго от двамата състезатели, чиито сервиси действаха надалеч от нормалното си ниво и брейкболите в първите моменти от мача бяха постоянно срещано събитие на корта. Монфис съумя точно две такива благоприятни условия да обезврежда пред шестия подложен, преди да повиши равнището си на ретур, където онагледи способността си да осъществя забележително количество печеливши удари от своя форхенд, като се снабди с пробив задатък в четвъртия гейм, който ловко защитаваше в идващите минути и докара откриващия сет до сполучлив за себе си свършек.

С настъпването на втората част качеството на игра леко спадна, поради обстоятелството че неточностите от страна на двамата екстравагантни тенисисти зачестиха, което пък докара и до бърза замяна на брейкове, само че не и до освен това. Негативно усещане във връзка с казахстанския представител обаче правеше това, че той на моменти с дейностите си показваше очевидно индиферентност към протичащото се на корта и откакто направи не една и две двойни неточности, то той изцяло разумно инкасира пробив, след който някогашният първенец пое щафетата да е във водещата роля и избави два брейкбола в десетия гейм, когато сервираше за успеха, преди да оползотвори четвъртия си мачбол, поставяйки точка на разногласието.

Lamonf in 2
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР