35 млн. лева без ДДС или 42 млн. лева с

...
35 млн. лева без ДДС или 42 млн. лева с
Коментари Харесай

Вторият етап на Лаута ще струва 42 млн. лева! Община Пловдив със странни пазарни консултации

35 млн. лв. без Данък добавена стойност или 42 млн. лв. с данъка ще коства втория стадий на стадион „ Локомотив ”. Това са посочили пазарните съвещания, които са пуснати от Община Пловдив. Това значи, че целият стадион ще коства близо 50 млн. лв., като се вземат поради дейностите и поръчките до този миг.
Прочетете още
Пазарните съвещания, които Община Пловдив пусна бяха за количествено-стойностните сметки за централната естрада и отвесната планировка. Те са били на база на капиталовия план, който градските управляващи изготвиха.

Самите съвещания обаче са били извършени извънредно необичайно, видя кореспондент на TrafficNews. 

На 18 юли от Община Пловдив пускат съобщение в системата за публични поръчки към всички заинтригувани страни за  определяне на прогнозната стойност на социална поръчка с предмет: 

„ Строително-монтажни работи (СМР) за реализацията на работния капиталов план по елементи „ Благоустрояване и инфраструктура ” и Централна естрада “, част от общинската спортна инфраструктура – стадион „ Локомотив “ – град Пловдив “.

Това, което прави усещане е, че срокът за набиране на предложения е едвам три дни.  В документите към поканите са прикачени таблици с няколко хиляди позиции, които би трябвало да се попълнят за този период, плюс да се изпратят офертите към Община Пловдив.

На 2 август градските управляващи пуснаха и резултатите от извършените пазарни съвещания. Видимо от тях с нелеката задача да попълнят таблиците са се справили три компании, като две от тях са ги предали на 21 юли, а третата даже е съумяла на 20 юли.

Нито една от трите компании обаче не е известна на строителния пазар в Пловдив, както и в строителството на огромни спортни уреди. Нещо повече, две от фирмите главната им активност не е в строителство.

Най-ниската оферта е била на компанията „ Пробилдерс ” ООД – софийска компания с шеф Гинчо Гинчев. За 2018 и 2019 година компанията записва оборот сред 150 000 и 170 000 лв., без никаква облага. Справка в страници за разгласи, демонстрира, че главната активност на компанията е поправки на жилища и довършителни действия. Но няма информация за строителство на здания, пък камо ли спортни уреди. Фирмата е дала оферта за пазарните съвещания в размер на 35 025 000 лв. за втория стадий на Лаута.



Втората оферта е била от компанията „ Д И К ” ООД, записана в Смолян.  Справка в регистъра демонстрира, че главната й активност е хотелиерски услуги, като в активите на компанията е един от най-големите хотели в родопския град. В Камарата на строителите тя е вписана, че главната й активност е ВиК и отоплителни действия, като въпреки всичко компанията се уголемява до всевъзможен тип строителство. Офертата на смолянската компания е била 35 124 000 лева



Третата оферта е от компанията „ Пикси Строй ”, също от София.  Компанията е съществена от трима души, които имат общ бизнес с текстил.  Все отново главната активност на съответната компания, пуснала офертата е строителство. В уеб страницата на „ Пикси ” обаче няма нищо за активността й като строител, а се промотира продажба на недвижими парцели и текстилни произведения.  Офертата на компанията е била в размер на 36 200 000 лв..



На базата на трите предложения, ще се пусне и поръчката за централната естрада и отвесната планировка. Шефът на отдел по публични поръчки Тодор Тодоров съобщи пред TrafficNews, че се чака скоро тя да стане факт, като цената й ще бъде съобразена с пазарните съвещания. Относно късия период за провеждането им, той изясни, че се прави за да не стопират строителните действия и час по-скоро да стартира и втория стадий.

Очаквайте продължение!

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР