35-годишният мъж, който вчера стреля по полицаи и се барикадира

...
35-годишният мъж, който вчера стреля по полицаи и се барикадира
Коментари Харесай

Оставаха в ареста мъжа, който стреля по полицаи

35-годишният мъж, който през вчерашния ден стреля по служители на реда и се барикадира в дома си, остава в ареста. Сапьори и специфични елементи претърсват двора на къщата в село Орешник. Собственикът й заплаши, че постройката е минирана. Обвинението е квалифицирано, само че не е повдигнато към момента, тъй като се изчаква претърсването да завърши. Обвинението е за възпрепятстване на органите на реда и планува наказване от 6 години отнемане на независимост.

След изгрев слънце в двора на Иван Пачелиев влязоха сапьори и проверяващи. А съседите бяха изведени от домовете си, както е било и по време на акцията.

Възможно е в парцела да има заложени гърмежи. Мъжът е преценен като извънредно рисков поради обстоятелството, че е бил част от френския задграничен легион и е взел участие във военни дейности. Затова и е изчакано да излезе преди да бъде арестуван.

„ Изключително добре борави с огнестрелно оръжие, подготвен е в непознат легион и може би в български институции за работа с огнестрелни оръжия и взривни субстанции, което води до извода, че при една опозиция на негова територия може да пострадат доста хора”, изясни Ангел Цанков - шеф ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково.

Местните хора познават Иван като необщителен човек. Въпреки че не е бил нападателен, мъжът постоянно носел оръжие и стрелял в двора си.

„ Излиза в двора, стреля няколко пъти във въздуха и до там, по този начин са ми се оплаквали хората, уведомили сме полицията, само че дотам”, съобщи кметът на селото Тодорка Арнаудова. Иван е имал законно с европейско позволение револвер и две пушки.

„ То е ревизирано, формирани са му актове, само че според закона не е задоволително да му бъдат отнети”, изясни Ангел Цанков. Досега мъжът е бил разследван за ликвидиране на животно, има и няколко санкции за противозаконна сеч.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР