35-годишният Кольо Ат. от Павликени е предаден на съд с

...
35-годишният Кольо Ат. от Павликени е предаден на съд с
Коментари Харесай

Разнищиха схема за телефонни измами във Варна: Има обвинен, замесен е и издирван украинец

35-годишният Кольо Ат. от Павликени е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна като съизвършител в телефонна машинация, с която е била породена имотна щета в размер на 5000 лв. на жена от Варна

Престъплението е осъществено при изискванията на рисков рецидив и се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му, в случай че бъде приет за отговорен, оповестяват от Апелативна прокуратура - Варна.

На 23 май 2016 година жена от варненското село Константиново получила позвъняване на стационарния си телефон. Мъжки глас попитал дали го е познала и тя изрекла името на своя братовчед Стоянчо. След това мнимият братовчед я помолил да освободи пратка на негово име в пощата. „ Братовчедът “ обяснил, че е в Германия и щом се върне, ще се разплати.

Малко по-късно се обадил различен мъж на телефона й, който се показал за другар на братовчед й и шеф на пощата. Обяснил й, че Стоянчо имал да получава сумата от 20 000 евро, която можело да бъде освободена, откакто се платят 8000 лв.. Жената декларирала, че не разполага с толкоз средства. Казала, че има в наличност единствено 5000 лв.. „ Началникът “ се съгласил да направи „ услуга “ за Стоянчо и заречен да прати човек, който да вземе 5000 лв. от нея.

Жената сложила сумата в торбичка и излязла пред вратата на къщата си да чака пратеника. В този миг се появил очевидец по делото, който нарочената за жертва на машинация попитала дали е този, който праща началникът на пощата. По телефона подсъдимият Кольо Ат. позвънил на очевидеца по делото Паруш П. да вземе парите от дамата. Измамената се усетила и почнала да вика и да бяга след него. Притекли й се на помощ съседи, които съумели да заловят куриера на телефонната машинация.

Справки по делото демонстрират, че позвъняванията на стационарния телефон на излъганата са осъществени от номера, благосъстоятелност на компания на украински жител. Той бил разгласен за търсене поради голям брой сигнали за измами от цяла България, осъществени със СИМ-карти на сдружението му.

Подсъдимият Кольо Ат. е осъждан неведнъж и дейно за измами. Освободен бил от пандиза през юни 2015 година, където е търпял ефикасна присъда за закононарушението по член 211 от Наказателен кодекс. В момента той изтърпява друга присъда за телефонна машинация, представляваща рисков рецидив.

Делото против 35-годишния мъж е планувано за разглеждане във Варненския областен съд в средата на февруари.

Източник: " Петел "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР