35-годишният Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта

...
35-годишният Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта
Коментари Харесай

Георги Семерджиев остава окончателно в ареста

35-годишният Георги Семерджиев, предизвикал тежката злополука на 5 юли вечерта в София, при която починаха две млади дами, остава в ареста. Решението на Софийския апелативен съд е дефинитивно и беше взето в отсъствието на самия Семерджиев. Чрез юриста си той е изискал да не участва в правосъдната зала поради здравословни проблеми, заяви БНР.

Адвокатът му Мирослав Христов изясни:

" Всеки ден го изследват и психолози, и психиатри. не се усеща душевен добре, по тази причина е подал и молба да не се явява персонално. Той напълно отхвърля да е бил на мястото на осъществяване на действието, даже пред мен ".

Според апелативните съдии обаче има задоволително данни, че точно Семерджиев - откакто е карал с превишена скорост и е минал на червен светофар - е предизвикал гибелта на 26-годишната Христина Дилева и на 21-годишната Хариет Стефанович. " Предвид обстоятелствата по случая и характерността на лицето, е нaлице и заплахата той да се укрие и да извърши друго закононарушение, в случай че мярката му бъде изменена в по-лека “, стимулира съдът непрекъснатото му задържане

Освен за причиняване на гибел на повече от едно лице, 35-годишният мъж има и обвинявания за шофиране след приложимост на опиати, с подправена шофьорска брошура и регистрационна табела, както и за владеене на амфетамини.

По здравословни аргументи Семерджиев изиска делото да се гледа в негово неявяване. Още в събота - по време на съвещанието на първоинстанционния съд, той съобщи, че не се усеща добре и се оплака, че бил обичай при ареста си.

Апелативните съдии напълно потвърдиха претекстовете на Софийски градски съд, с които той беше арестуван по главното си обвиняване - причиняване на гибел на повече от един човек - след шофиране с висока скорост, пренебрегвайки аления светофар, напускайки местопроизшествието и употребявайки подправена брошура.

За швейцарската брошура, както и за шофиране след приложимост на опиати Семерджиев получи обособени обвинявания. Днес стана ясно, че към поредицата са добавени още две - за шофиране с подправен регистрационен номер и за открито количество опиат в колата, с която бяха убити младите дами. И към този миг проверяващите към момента не разполагат с резултатите от токсикологичната експертиза, която би трябвало да откри съществуването на алкохол и опиати в кръвта на Георги Семерджиев.

И от определението на този състав стана ясно, че полицейската служителка Симона Радева - по личните ѝ свидетелства, е помогнала на Семерджиев да стигне по стълба до жилището, в който живее, защото ключовете му са били изхвърчали при мощния удар и разцепването на автомобила му.

След съвещанието юристът на Семерджиев разяснява свидетелските показания, че не е бил самичък в колата:

" Установено е несъмнено все още, че безусловно самичък е бил в автомобила. Не е имало други лица. Има такива очевидци на място, които са били в съответния търговски център. Те са били очевидци на място и защото единият от труповете е мощно разчленен при типа на това събитие две други дами свидетелки се разтичали и по тази причина в началото са заблудени, че имало и други хора в автомобила, които са избягали. Видно от камерите, отвред снети, няма други такива ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР