35 000 подадените декларации на КПП-та само през вчерашния ден,

...
35 000 подадените декларации на КПП-та само през вчерашния ден,
Коментари Харесай

35 000 декларации събрали вчера на КПП-та на София

35 000 подадените заявления на КПП-та единствено през вчерашния ден, а служителите на реда са върнали повече от 2300 автомобила с 3800 души. Данните показа основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов в утринния блок на БиТиВи, където той дефинира държанието на водачите като безконтролно.

Към сегашния миг са формирани повече от 1100 досъдебни производства за подправени заявления за напускането на София по празниците. Проверени са 17 717 заявления.

При 788 от тях като съображение за пътешестване се показва, че се отива на работа, макар че няма подписан трудов контракт. 159 от тези хора са регистрирани в Бюрата по труда. За тях ще последват инспекции и наказания.

Цифрите сами приказват, че макар че глобите не са дребни, хората не съблюдават разпоредбите. Те лъжат единствено себе си, никой различен. Техните близки и другари са изложени на риск, акцентира Ивайло Иванов.

По думите му хората, пътували отвън София, продължавали да настояват, че са били на работа в София, а непрекъснатият им адрес е в провинцията.

Съставени са 15 000 акта, като 10 000 от тях са за неспазване на заповедта за носене на защищити маски.

Въпреки всички предизвестия на Националния действен щаб софиянци се изнесоха от града за празничните дни по Великден.

Вечерта след почналата разходка от щаба оповестиха, че затварят столицата и вкараха прозорец за влизане и излизане заран и вечер, който обаче устоя единствено два дни.

Заповедта за това бе анулирана.

От Министерство на вътрешните работи се заканиха за съществени последици за тези, които лъжат в декларациите за аргументите за овакантяване. За тях след инспекция се готвят санкции. До този миг обаче няма индикации това за стряска софиянци. Вътрешният министър Младен Маринов назова тези хора " тарикати ", а Ивайло Иванов дни преди този момент изрече разочарованието си от това, че жителите се подиграват с тях.

Във връзка с злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков Ивайло Иванов съобщи, че с всяка минала година се усилва броят на хората, които карат дрогирани. Ако през 2000 година не е засякла дрогирани водачи, то за предходната година те са над 3000. Това е една скрита престъпност. Колко в реалност са хората, които си разрешават да създадат това нещо, не се знае, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР