"Вездесъщият", който обра 5 основни награди на фестивала на българския

...
"Вездесъщият", който обра 5 основни награди на фестивала на българския
Коментари Харесай

"Вездесъщият" с международна премиера на кинофестивала в Котбус


"Вездесъщият", който обра 5 съществени награди на фестивала на българския игрален филм "Златна Роза", ще има своята интернационална премиера в главната спортна стратегия на кинофестивала в Котбус при започване на ноември.

Фестивалът се организира за 27-ми следващ път и се е наложил като една от най-силните платформи за показ на филми с фокус върху Централна и Източна Европа.

Вторият филм на режисьора Илиян Джевелеков ще се състезава с още 11 кино лентата на одобрени и дебютиращи създатели. Част от филмите идват в спортната стратегия откакто са взели участие на други влиятелни интернационалните фестивали като Кан, Карлови Вари, Сараево, Монреал, Чикаго.

На фестивала “Златна Роза ” във Варна, с изключение на Голямата премия за най-хубав филм и премиите за мъжка и женска роля, “Вездесъщият ” получи и неповторимата композиция от премиите на публиката и на рецензията. Фестивалното самопризнание за кино лентата идва редом с сполучливото му разпространяване в цялата страна. В момента филмът може да се види на над 50 киноекрана, оповестиха от „ Мирамар ”.

За разлика от филмите, които всекидневно имат фестивален триумф, “Вездесъщият ” не демонстрира мрачната страна на българския обичай. Това е една забавно-драматична история за модерни хора, които живеят пълноценно в модерния свят и се сблъскват с един от най-актуалните проблеми – до каква степен стигат границите на персоналното пространство в действителността на непрекъснатото видеонаблюдение. Участието и премиите във кино фестивали е доказателство, че филмът, като се изключи че ще завладее публиката, има и скъпи професионални качества. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР