"Върджин Галактик" са с една стъпка по-близо до космическия туризъм"Върджин

...
"Върджин Галактик" са с една стъпка по-близо до космическия туризъм"Върджин
Коментари Харесай

"Върджин Галактик" са с една стъпка по-близо до космическия туризъм
"Върджин Галактик" са с една стъпка по-близо до галактическия туризъм
"Върджин Галактик" приключиха своят трети тест на ракетно задвижвания галактически транспортен съд, като по този метод придвижиха компанията на ексцентричния милиардер Ричард Брансън с една стъпка по-близо до задачата му – галактически туризъм, оповестява "Ен Би Си "

След като беше освободен от ракетата си притежател на към 14 км. в атмосферата, корабът се изстреля със скорост съвсем 2 пъти и половина по висока от скоростта на звука, с помощта на своите ракетни мотори, написаха от Върджин Галактик в блога си.

Той доближи до 52 км., което е малко над половината от дистанцията до линията на Карман, която разделя атмосферата от космоса. След това корабът се приземи безвредно на Авио и галактическа станция Мохаве, в пустинята Мохаве, наоколо до Калифорния.

Този път корабът „ VSS Unity ” стигна по-високо и беше по-бърз от предходния тест през май, когато той доближи скорост от 651.7 м. / сек. и височина от близо 35 км.

„ Това беше нов връх, както за нас хората в кок пита по този начин и за манекените ни, а гледката към Земята беше невероятна ”, написа първият водач на компанията Дейв Маккей.

Първият тест на „ VSS Unity ” се случи на 5-ти април, съвсем 4 години след злополуката от 2014 година, при която почина тестовият водач Майкъл Абсъри.

Новият тест е основан, с цел да се даде по-добро схващане за средата отвън пътническата кабина – измервания на температурата, ускорението, вибрациите и други фактори.

Около 800 индивида към този момент са си закупили билет за „ Вържин Галактик ”. Ако желаете да си купите подобен билет? Цената им е към 250 000 $. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР