"В залата трябва да влизаш подготвен и с мисъл да

...
"В залата трябва да влизаш подготвен и с мисъл да
Коментари Харесай

Димитър Маринков: Искаме да сме на финал в края на годината


"В залата би трябвало да влизаш квалифициран и с мисъл да се развиваш и да вървиш нагоре. Разбира се, в края на годината желаеме да сме на край, само че прекомерно е рано да говорим", съобщи капитанът на Волейболен клуб Добруджа 07 Димитър Маринков във връзка упоритостите на отбора в идния сезон на Суперлигата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Маринков призна, че силите в шампионата са доста изравнени, само че носителите на Купата на България ще гонят край в края на сезона. "Настроенията в тима, както всяка година, позитивни, заредени сме доста добре, желаеме да работим, желаеме да се развиваме. Който не го желае, няма място в залата. В залата би трябвало да влизаш квалифициран и с мисъл да се развиваш и да вървиш нагоре. Разбира се, в края на годината желаеме да сме на край, само че прекомерно е рано да приказваме. Тази година в действителност силите са много изравнени. Отдавна не съм виждал толкоз доста тимове да са с толкоз изравнени сили. Поне първите осем тима, съгласно мен всеки може да победи всеки. Може би ще има доста изненади и се обрисува доста забавно състезание. Наистина не мога да дам прогноза какво може да се случи, прекомерно е рано", разяснява той.

Наставникът на Добруджа Петър Пенев показа, че ще се залага главно на ядрото от играчи от предишните сезони, както и юноши на клуба. "Нашата подготовка започва като една от последните за всички водещи тимове в България. Може би единствено Монтана са в същите периоди като нас. Всеки треньор знае, че четири седмици не са задоволителни за подготовка за задачите, които сме си сложили. В последна сметка през тези четири седмици ние успяхме да свършим толкоз работа, едвам ни е потребна в шампионата, който изиграхме в Сърбия, мача за Суперкупата с Нефтохимик и за първите два кръга. Разбира се, в случай че имахме още две седмици за подготовка, щяхме да имаме по-добро показване в мача за Суперкупата и в първия кръг против Нефтохимик. От позиция на селекцията, тази година управлението реши да не влага в доста състезатели, искахме да продължим работата си с ядрото от предходната година и от предходните години, когато тези състезатели направиха златните години на Добруджа, с шампионска купа и Купа на България. Към тях добавихме млади момчета от школата на Добруджа и едно ново попълнение - Кирил Меретев, който беше в Щатите като студент и се завърна в България", изясни Пенев.

"В България е общоизвестно, че с цел да държиш равнище в даден спорт, би трябвало да имаш солидна финансова поддръжка - от бизнеса, от общината, може би и от спортния тотализатор, който още не се е намесил в българския волейбол. Така че в случай че нашата концепция за развиване на Добруджа бъде единствено в чисто спортно-технически проект, без никаква поддръжка от локалния бизнес и от Общината, мисля, че не може да се задържи равнище. Слава Богу, ние имаме и от двете страни поддръжка и тези хора, до момента в който са зад нас, ние постоянно можем да държим равнище, по простата причина, че ние можем да си позволим състезатели, които са на едно доста по-високо равнище, които имат упоритости да се развиват в чужбина и в националния тим. В този мащаб можем да гледаме умерено за бъдещето на ВК Добруджа", добави той.

"Има много окомплектовани тимове, виждаме нови състезателите в българското състезание от чужбина, безспорно те ще покачат равнището. Вижда се, че даже и нашите състезатели, които за поредна година се състезават тук, натрупват опит и излизат, играят в евротурнири, Шампионска лига, тъй че това сигурно ще увеличи равнището и интереса. Дай Боже, да бъде по този начин и ние да предизвикаме с нашите изяви интерес и в бизнеса", сподели още треньорът на Добруджа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР