34 хиляди места в държавни бази са осигурени за настаняването

...
34 хиляди места в държавни бази са осигурени за настаняването
Коментари Харесай

В държавни бази са осигурени 34 000 места за настаняване на украински граждани

34 хиляди места в държавни бази са обезпечени за настаняването на украинските жители, които живеят в хотели. Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев като началник на Националния действен щаб.

Списъкът с държавните бази, които са намират на територията на цялата страна е предаден на полицейските служби.

Първо ще бъдат заети държавните бази по Черноморието и по-късно украинските бежанци ще се настаняват навътре в страната, посочи министър Демерджиев:

" Базите ще бъдат подавани поетапно. Ние сме създали лист с тези бази, подсигурили сме ги, ревизирали сме ги, че имат материална опция да одобряват хора, в нито един миг няма да позволим да сме в обстановка, в която да няма къде да бъдат настанени хора, които желаят да бъдат настанени. Считано от през вчерашния ден са известени чиновниците на Гранична полиция от тази заран на всички полицейски ръководства кои са базите.

Тази информация би трябвало да е към този момент и на уеб страницата на групата, която се занимава с бежанците от Украйна, тя ще бъде излъчена ритмично, тъй че хората да знаят където отиват, да имат телефон за връзка, с изключение на телефона на групата, който ще действа 24 часа, считано от през днешния ден ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР