34-годишният Десислав Г. е предаден на съд с обвинителен акт

...
34-годишният Десислав Г. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Десислав от Варна се държа хулигански на пътя с BMW-то си, сега съдът ще решава как да го накаже

34-годишният Десислав Г. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за безчинство на пътя. Той ще дава отговор за осъществяване на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, преследвал и съзнателно блъснал различен автомобил при ръководство на МПС, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

На 25 юли 2018 година подсъдимият управлявал автомобила си „ БМВ “ към 20,30 часа на централен варненски бул.. Движещият се пред него автомобил „ Форд фиеста “ подал сигнал и минал в лявата лента, защото в дясното платно се намирал спрял таксиметров автомобил.

Разгневен от маневрата, Десислав почнал да свири с клаксон, изпреварил форда и му препречил пътя. Колата спряла. Подсъдимият отишъл до лидера на колата, почнал да му крещи, да го псува и го приканил да слезе, с цел да се саморазправя. Водачът на форда не се поддал и потеглил. Десислав обаче го напсувал още веднъж и траял да преследва колата, като управлявал нападателно и рисково.

На червен сигнал на светофара преследваният „ Форд фиеста “ спрял. Мъжът в БМВ-то още веднъж отишъл да се разправя. Когато светнал зелен сигнал, фордът потеглил, само че бил заставен да спре на пешеходната пътека поради преминаващи пешеходци. Десислав Г. догонил колата. Първоначално спрял зад нея, по-късно дал обратно, с цел да се ускори, и блъснал съзнателно колата на очевидеца по делото. Отишъл при лидера и му декларирал, че към този момент ще се наложи да слезе от колата поради ПТП-то. След това подсъдимият се качил в автомобила си и избягал.

Бил издирен по регистрационния номер и свикан да се върне от пристигналия полицейски екип на мястото на пътния случай. Установено било, че е управлявал без надзорен ваучър. Съставен му бил акт за това, че е напуснал местопроизшествието. Справка посочила, че 34-годишният мъж е освобождаван два пъти от наказателна отговорност с налагане на административно наказване.

Предстои делото против Десислав Г. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване до 3 години отнемане от независимост и да бъде лишен от право да ръководи МПС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР